Schnöö

Det har kommit sjukt mycket snö under gårdagen/natten och fortsätter idag. Det är trevligt MEN det är tung blöt snö och man blir blöt av svett av att försöka skotta. Jag tar på de värsta ställena iallafall, utanför dörrar och så. Erik latade igår och skottade aldrig med traktorn, inte för att jag heller vet om det hade varit någon idé när det kommer lika mycket idag. Fast idag lovade han att skotta, skönt! Det var fan jobbigt att knalla i snön imorse, tungt. Synd att jag inte kan köra traktor, dock så svårt ska det väl inte vara? Kanske jag ska lära mig någon gång? xD Slutar väl med att alla bilar är överskottade, haha. Nån gång vill jag lära mig det ^^
 
Slängde täcke på Karlsson idag enbart för att han inte ska vara blöt när jag ska rida. Han klarar sig utan täcke, bara det inte är kallt/blåser och är blött ute, då fryser han. Igår stod han ju utan täcke hela dagen och på kvällen var jag orolig att han skulle vara genomblöt + genomfrusen. Icket. Sticker in fingrarna i hans isbjörnspäls och där längst inne var det varmt och torrt :) synd att Teddy inte är välsignad med lika varm och fluffig päls. På tal om täcken såg jag att Leipofritid fått in nå nya vintertäcken.. Blev sugen. Som fan. Men eeeh... Jag ska betala räkningar först och se vad som händer. Och täcken är jag ju knappast utan. Har massvis. Mamma kom med Måns gamla täcken åt Teddy, så man kan byta i värsta fall om de andra är blöta, för de är lite för stora åt Teddy. Men i värsta fall så funkar dem.
Täääänk vad härligt det hade varit med ett tork-rum för alla täcken! Önska kan man ju. Fan vilken dyr elräkning vi hade fått om vi hade haft ett sådant rum. Men ja.. Man kan drömma xD
 
Tränade lite med Teddy på gården igår, red sedan en kort sväng i skogen med mycket trav och en liten galopp, jävlar vad han vill sträcka ut och han har helt underbar galopp! Sedan smet vi förbi Emilia och Yvonne vars de har sin hage och sa Hej.
 
Ska prova ett nytt bett på Karlsson idag.
 
En annan sak jag inte förstår är vad folk har emot hästbajs?? En heeelt naturlig produkt. Visst, om det samlas i mängder är det en sak men annars. Och hästägarna här är ju noga med att plocka upp efter sig. Jag fattar ändå inte.. Förut var det hästar och kor överallt. Tråkigt.

Knubbo

Under morgonen har jag studerat fåglar vid svampen (xD hur det nu lät, men det är en jättesöt liten svamp som hänger i trädet utanför köksfönstret till fåglarna.) Tror det var domherrar jag glodde på? Söta. Är inte så mycket för fåglar men så hittade jag den här bilden och dog lite..:
 
Knubbo :D så djävla söt. Jag var lite väl trött imorse...x)
 
Känns mycket roligare att blogga nu när jag fått ordning på bloggen.
Ska dricka min kanna kaffe och sedan ta en ridtur. Snöar för fullt idag.

Omotiverad och kreativ

Nu börjar jag få lite ordning på det här. Mer personligt om det var väl det som jag sa var huvudsaken..? Småfix kvar som vanligt, hatar att hålla på med det här på Eriks dator men min vill ju inte igen. 
 
Annars har jag varit jävligt omotiverad idag. Dock kreativ, ska fota imorgon och visa vad jag har gjort idag. x) Måste fan gå upp och städa övervåningen. Det är dammigt.. Nå så förbaskat.
 
Men lite hästbilder tagna idag först.
 
 
 
 
Äh. Orkar inte lägga upp fler. Hejs.
 

Skitdesign

Blää, har lagt mig sent och klivit upp tidigt. Ska fan unna mig en siesta i eftermiddag :D
Jag MÅSTE, känner att jag måste göra någonting åt bloggen när den inte funkar som den ska. Men jag ids inte, det är så djävulskt tråkigt och det var så länge sedan så jag fattar typ ingenting nu. Hojj.
 
Löning igår så jag passade på att göra en liten beställning från Hööks, är alltid något man behöver och jag kan inte fatta det. Rummet vars jag har hästgrejorna är proppat, man får snart klättra där för att ta sig fram. Dock är det väldigt stökigt också och jag har varit lite lat med att komma igång att städa. Kanske idag....? Hm..
 
 
Behöver verkligen ett par nya vinterskor, de här duger nog bra i stallet, less på stallskor med dragkedja som alltid går sönder efter en tid. Bra, då slipper jag köpa ett par vanliga skor, tar bara mina gamla stall/vinterskor och använder dem privat. Orka med skor. Bara jag inte halkar runt så skiter jag i hur de ser ut.
 
 
Ett par westerntyglar, enkla som man lätt kan byta mellan tränsen, har redan en annan variant, bra med en till.
 
 
Rumpvärmare! Billig och bra! Karlssons sadel är iskall.
 
Och så reflexer. SJÄLVKLART med mjukt ludd åt Teddy, så jag har reflexer åt båda hästarna.
 
Seriöst.. DEN HÄR DJÄVLA DESIGNEN. Ok. Snart. Jag borde ju kunna fixa något enkelt. Tycker man ju...
Jo. Nu bytte jag. ORKA. Vad jag hatar detta. Fan att det inte finns gratis snygga designer. Tro mig, jag har letat. Fixar väl dit en header och sen får det vara!!

Gah

Skrev ju ett relativtr långt inlägg men poff gone. Mitt fel. Orka skriva nytt. Kanske imorgon. Godnatt. Störande när det händer, får lust att ta bort hela skiten.
 
Designen som sagt.. Eh.. verkar helkonstig. Går den ens att kommentera? Från min sida verkar det var fel i kodmallarna och ORKA. Näe.

Måndag

Brrrr -12° när jag klev upp. Blir ju antagligen varmare under dagen när solen skiner men usch vad det tar emot att lämna sängen och gå ut ibland xD
 
Far nog ut på en ridtur senare. Teddy har ju broddar så med han går det bra, Karlsson däremot är ju barfota så han halkar ganska rejält på asfalten. Men det brukar gå bra om man håller sig i gräskanten. Dessutom är han smart och tar det jävligt försiktigt där vars det är halt. Bara snön kan kommer ordentligt så blir det bättre.
 
Kom att tänka på att jag sett många islandshästägare som vill ha manen finfördelad på båda sidor om halsen. Håller med, vad fint det är när de lyckas! Teddys man har jag försökt fixa så att den ska ligga på en sidan men icket, den ligger istället av sig självt fint fördelad på båda sidor. Lite fränt (när jag kom på att den ligger så av sig självt), tror jag ska testa låta manen växa och se hur långt den växer. Karlsson hade jag gärna sparat ut manen på men den växer bara till en viss längd verkar det som, så han friserar jag, borde vara dax för det tror jag. Ska fixa nån kväll, Karlsson myser ju när man pillar med hans man
 
 
 
Teddy är fan jävligt svår att få en normal bild på xD

Sovmorgon

Nå, idag tog jag min sovmorgon och det var ljuuuvligt och det är lika fint väder idag som igår. Skönt, man blir lite piggare av solen. Satt och spelade halva natten gjorde jag också, fastnade.

Få se om mor min kommer idag då.
 
 
 
 
 
Teddy var som lite loj igår så han fick mysa på i solen hela dagen utan bekymmer. Gissar att det är när veterinären var dagen innan så det satt väl i. Öm i munnen var han säkert också. Idag verkar han piggare.

Tänder

Haha, jag har fan träningsvärk i ena axeln/armen efter ha hållit upp ett hästhuvud igår. Snacka om tunga huvuden de har :P jo, appropå det, veterinären var ju igår, Teddy hade en hake aaaallra längst in och även ett sår i munnen pga. den. Stackarn. Tänker rida bettlöst ett tag framöver, men idag blir det bara en promenad. Han fick raspat lite grann men det var svårt för Teddy började kasta med huvudet och han tordes inte ge mer lugnande. Så jag ska avvakta en vecka och se hur det går för han att äta. Han får nog ändå göra ett återbesök sedan för Teddy skulle ha vaccination och då får han väl samtidigt kika i munnen igen.
Han tipsade om en hästtandläkare i Umeå men det är väl svindyrt att ta hit henne. Då måste man ju vara ett helt gäng, så jag får avvakta och se om jag hör att det ska komma någon.
Känns trist att det ska vara problem med tänderna för jag kan inte ett jotta om hästars tänder. Man vill ju inte att han ska ha ont, om han har det, det vet jag ju inte heller, men jag får hålla kolla hur det går för honom att äta framöver. Han äter ju, men det går sakta. Hoppas det blir bra.
 
Verkar som om det blir fint väder idag. Tror att jag ska ta en tur med Karlsson, fläskiga Karlsson :) han är så söt.
Börjar få ont om nya bilder, måste kanske fota lite grann.
 
Jag skulle ju fan ta sovmorgon idag. Jag hade kunnat.. Men nä.. Jag kan fortfarande men.. Jag vet inte. Det är så skönt att vara uppe på morgonen. Lugnt. Kan ta en siesta senare, det är skööönt :P

Första snön!

Japp, detta kallar jag förstsa snön eftersom den har stannat kvar sedan igår kväll på backen, ifall jag nu skulle sköta detta korrekt så skulle en bild komma på naturen med 1 mm snö. Den lilla snön försvinner garanterat men det var lite mysigt ändå. Jag har läst på facebook ett tag nu allas statusar "Det snöaaaaar!!!" och jag har inte sett snö en endaste gång, dessutom har det inte vart snö, snöblandat REGN. Mer regn än snö. Så vi ska inte kalla det snö.
 
Men det var mysigt att kliva upp och släppa ut hästarna och snö på backen, vitt och fint (det är ju våren som är ful när allt töar). Jäkligt skönt med snö istället för regn, är så less på lerig hage + genomblöta täcken. Vet inte hur många ombyten av regntäcken jag har egentligen.. Men det är ju ett måste.
 
Nu är jag fan ledig men jag känner mig ändå lite smått stressad.. Jag har som vanligt saker att göra. Mycket. Denna vecka påbörjade jag storstädning av huset. Jag är inte ens klar med ett rum, eller jo, datarummet är i princip klart eftersom Eriks databord är inte mitt jobb (det ser ut som världens svinstia men låt det vara, han hittar ingenting om jag börjar städa där så han  får sköta det själv). Jag får ta lite i taget. Det är det att jag hittar så mycket skrot så jag hade velat fara på soptippen. Sen så hade vi behövt städa gården, men det är lika jag väntar  tills Erik har tid för annars kommer jag att slänga allt jag ser som skrot,  och i Eriks ögon är det oftast inte skrot :P
 
Var tvungen att kontakta veterinären igår, Teddy har svårt att äta. Konstigt om jag inte får upp han i vikt om han inte kan äta ordentligt. Han äter så sakta och då hinner Karlsson äta upp sin del och går sedan och hjälper Teddy, visst är han snäll? xD Men igår lade jag märke att Teddy verkligen hade svårt att tugga, innan har det ju bara  gått sakta och jag hasr fått höra att han alltid har ätit sakta, som han åt igår har jag inte sett innan. Så jag ringde på en gång till veterinären och han ska komma imorgon. Skönt. Hoppas det blir bra sedan. Jag kan bli så himla orolig. Men det är ju bara idag  och så imorgon blir det förhoppningsvis fixat. Stackars Teddy. Kom på vilket bra namn han har, alla hans grejer har teddyfoder så det ska bli extra mjukt. :)
 
Ja och så när jag städade som frenetiskt igår.. Så ser jag blod.. Flora har börjat löpa. Yaaay. Nåja.. Skönt att hon bara löper en gång om året i allafall x)
 
Just det ja.. Igår fick jag skratta. Jag hör en hund som skäller och tänker ÅH NEEEEJ... Inte igen.. Går till fönstret och där springer en gråhund i hagen, älghund. Karlsson jagade den, det var det jag fick skratta åt, Karlsson hatar hundar. Och jag hade fan också blivit irriterad om jag hade en hund som cirkulerade och skällde som en galning. Teddy stod bara och tittade. Tur att de inte är rädda för hundar, fast Karlsson är ju däremot arg. Han siktade och försökte sparka flera gånger. INTE mitt problem om han hade träffat. Nåja, ägaren fick ju bukt på hunden till slut :P
 
Åååh vad bra nya blogg.se är! Hittills har jag ju bara hört klagomål. Alldeles nyss råkade jag gå bakåt och allt jag skrev gick förlorat. Men nä! Den  här sparar automatiskt! Nice! Passar utmärkt för mig.
 
Hoppas den här dagen går fooooort så det kan bli morgondagen istället. Det tror jag, alla dagar bara susar förbi nuförtiden.

Surhelg

Nu funkar min dator igen.. Eller funkat har den väl men allt har varit så segt så jag har inte ens orkat starta den. Jag vet inte vad problemet är, Erik verkar inte heller veta eller så ids han bara inte. Jag vet inte vad jag ska göra med det. Slänga den på tippen? Jag gör snart det. Om den börjar tjorva igen.. Vilket jag med 99% säkerhet tror att den gör. 
 
Det har varit en sur helg. Jag har vart sur hela helgen. Blä. Typiskt jag att vara långsint och typiskt kvinnor i allmänhet. Eller långsint vet jag inte om jag är,  jag brukar inte vara det, men nu har jag blivit sur över en grej och sen har jag tyckt att allting är värt att vara sur över. SURHELG.
 
Igår for jag en sväng med Karlsson, lämnade Teddy hemma, Erik var också hemma så jag bad han hålla ett öga på Teddy. Slängde lite hö åt honom också. Hur länge kan vi ha varit borta? Max en halvtimma om ens det. Tog bara en jättekort sväng eftersom Teddy ska få vänja sig lite i taget. Gick bra, jag hade som vanligt inte behövt oroa mig. Han skrek ganska så panikslaget när vi for men sen var det  tyst. Ändå tills jag ropade på honom när vi kom tillbaka :) går nog helt smärtfritt snart. Men det är nog mest jag som oroar mig, som vanligt.
Kände att jag behövde ta en tur ensam med Karlsson, Teddy var jag ut med på morgonen. Känner inte Teddy HELT fullt ännu så med Karlsson kopplar jag av, att fara med han ensam är verkligen avkoppling :) behövde det när jag varit så sur hela dagen :P men snart känner jag och Teddy varandra lika bra som jag och Karlsson gör och det är guld värt, det är lycka med hästar :)
 
Folk kan dra åt helvete, less på alla. Nästan alla då. Men det är ju inget ovanligt i mitt fall. Men just nu känner jag mig extra bitter och vill nog helst av allt slänga en djävla sten i huvudet på alla. Adjö.
 

Vad hände?

Jag vaknade innan klockan ringde och vände på mig, det bara stack till i ryggen. Vafan. Och det gör fortfarande ont, som om jag har sträckt mig eller liknande. Men man kan ju inte sträcka sig genom att bara vända sig i sängen för det har jag gjort tusentalsgånger innan utan att sträcka mig :p måste vara något jag gjort igår. Vad jobbigt det är! Jag har som aldrig haft ont i ryggen så jag har knappt vetat hur det är. Har försökt stretcha och allt möjligt, får väl smörja in med tigerbalsam, det brukar lindra.
 
Tänkte lägga in lite bilder som är tagna i veckan. Hästar, självklart. Vad annars finns det att fota?? Borde ta en ny bild på mig själv så jag får en ny profilbild men man ser ju ut som själve fan varenda gång så jag ids aldrig :p den där rätta vinkeln är tuff..
 
 
Teddy från igår. Snygg i westernutrustningen :) han är så fin och snäll. Men 180 var det i hagen när jag tog hans broder Karlsson från hagen och promenerade en sväng. Teddy gillar verkligen inte att bli ensam. Lät som om vi skulle överge honom föralltid. Ändå gick jag ju bara en kort sväng. Jag får göra så, gå med Karlsson korta svängar varje dag så han lär sig att vara ensam en liten stund, han måste ju vänja sig. Vi kommer ju alltid tillbaka. Jag blir ju bara så orolig när jag hör hur olycklig han blir. Men jag kör på det.. Korta svängar varje dag med Karlsson. Teddy var ju först orolig när jag tog in han ensam i stallet men det har han vant sig vid nu :)
 
 
 
Karlsson fick glädjeryck :P Han är så otroligt jävla söt. ALLT han gör. Till och med när han rullar sig i lerigaste pölen får han det att se gulligt ut. Även om jag blir lite bitter av hans kamouflering.
 
 
 
Han fick Teddy att haka på.
 
 
 
 
Bubbarna ♥ så skönt att de kommer sähär bra överens.
 
Fy vad jag är less på regn och jag tror inte att jag är ensam. Mest jobbigt är att det tar en evighet för täcken att torka, tur att jag har ombyten iallafall. Tittar man i väderprognosen så ska det regna de kommande dagarna, fyfan.
 
Idag har jag jobbfest med bland annat Malån! Kul! Få se hur det urartar sig då. Jag sa just att det är typiskt kvinnor; taimat och LEKAR!! Jag hatar taimat och innan sa jag att jag kommer bara det inte blir lekar. Och vad blir det? Urk. Jag vill ha öl, pizza och bra musik. Det är en bra fest :D
Men det blir säkert roligt ändå.

Motivationslös

Nu var det ett tag sedan jag var här igen.. TROR att jag har kommit på hur jag ska göra om bloggen.. Eh.. Lite iallafall. Få se om jag orkar påbörja det idag, är ändå så rastlös kring eftermiddagen. Vettefan.. Men JUST då blir jag rastlös. Och jag som klagat på att jag alltid har saker att göra, att jag bara vill sitta och glo in i väggen.. Ja.. Jag har fått göra det nu.. Det räcker. Jag har saker att göra men det är när det vankas mot kväll som jag blir rastlös.. Pensionärsvarning är det också. Jag är redo för sängen innan 21, är väl där strax efter, sover, kliver upp 7 varje morgon. Som sagt jag är så uttråkad på kvällarna att jag hellre går och sover så det fortare kan bli morgon. Har mer inspiration på morgonen/fm. Jag gillar det ändå. ;)
 
Igår beställde jag en ny sadel.
 
Jag hoppas på snabb leverans och det verkade som om de brukar ha det också. Utmärkt. Jävlar var snygg han ska bli i westernutstyrsel. Tycker dock att det är snyggt med vanlig klassisk utstyrsel också. Jag ska införskaffa en allroundsadel när pengarna tillåter så jag har det också. Det är bra att kunna variera. Jag rider ju gärna dressyr på bana men på uteritterna vill jag en westernsadel.
 
Vädret hjälper ju INTE till att jag ska bli gladare. Vareeenda morgon dimma/regn. Fast det verkar iallafall inte regna. Kan det inte bara vara soligt höstväder resten av veckan?? Eller så kan snön komma. Hellre det. Inte snöblandat regn utan SNÖ som stannar kvar.
 
Jaja, ska käka frukost och sedan göra klart mina sysslor.