Wunderbaar

 
Idag skall jag skryta om vilken fin häst jag har fått i min ägo. Teddy är helt underbar, har aldrig ridit någon mer välutbildad, lydig och fin häst. Frida har verkligen gjort ett bra jobb med honom. Vart på ridbanan idag och han är alldeles underbar, galoppen var ljuvlig. Jag blev alldeles varm i hjärtat. :)
Och i skogen glömmer han bort sin ålder och tror att han är en unghäst, jag får knappt stopp på kusen och släpper man honom så kutar han allt han kan. Han vill springa.
Jävligt skönt att han är så ändå och inte trött och seg.


Vi fick några åskådare också, 2 små flickor. "ååååh kolla hovarna!" , "åååh kolla hennes hår" .
Sedan ville de klappa, de var rädd för att Teddy var så stor sa de. Men de vågade klappa när jag försäkrat att Teddy är världens snällaste gamla gubbe. Han har bara lite svårt att stå still ;)
Sedan när vi började knata hemåt så sprang de ner på ridbanan "ÅÅÅÅÅHHH KOLLLA HOVSPÅREN!!"
Jag vet inte varför de hade dille på hovar. O.o
 
Jaja. Vad jag stör mig på alla som skriver Glad Påsk också. Sen när har den bvlivit glad?

Det är inte skorna det är fel på

For relativt tidigt och red ett litet dressyrpass med Teddy på ridbanan, vilken superhäst han är, så klok och lydig, minsta lilla lilla vink man ger han så funkar det. Han tränar mig och det är så bra.
 
Sen när stalleriet var klart och jag kom in, rasade hela världen samman för mig (ursäkta uttrycket, men ja något sådant var det som hände) gick bärsakargång och ville döda alla som kom i närheten av mig. Sedan blev jag trött, lägger all energi på att vara arg så är helt slut efteråt. Nejdå, jag är fortfarande sur. Verkar inte släppa i första taget.
Minsta lilla sak som går snett gör mig helt rasande. Jag börjar ju inse att något är galet med mig själv. Vet inte vad som händer. Mår kanske inte bra.
 
Jag fick iallafall rätt okej lön så det minskade oron som har gnagt de senaste dagarna, har råd med alla utgifter och räkningarna som jag skulle betala. Trodde jag skulle få skitkass lön.
Och tillbaka på skatten. Det är så SURT att de kommer först i Midsommar. Jag behöver alltid pengar den här tiden, aldrig kring Midsommar, även om det alltid är kul med ett extra tillskott även om man har pengar. Äsch.
 
Natalie övertalade ju mig att skaffa instagram.. Eller eh.. Vad säger man.. En instagram? Eh?
Jaaaag har fortfarande inte fattat grejen med den.. + att jag inte har några bilder att ladda upp. Vadå ska jag fota mitt tryne varenda dag som alla andra? Nje.
Sen när jag går in på den så är det jättetråkiga bilder som folk lägger upp och oftast ser man samma bilder på facebook. Äh. orkar inte. Jag har en.. Får väl.. Jaja. Börjar bli så efter med allt nuförtiden, men.. jag bryr mig inte xD Har roligare saker för mig.

Fredag

Soligt och varmt men då är det ju självklart att det BLÅSER som storm .___.
 
Var nyss med Karlzonen på ridbanan (var ett jäääävla bra tag sedan jag var med han där och han verkade inte gilla det destomera heller, bockade ett par gånger innan han insåg att det är meningslöst att försöka protestera)
, han behöver också lite dressyrträning emellanåt.
Orkar inte ta dit konerna heller, de lär ju blåsa bort till Keski, skulle inte förvåna mig. '
Men jag kan ju säga att jag var lika svettig som Karlsson efteråt, man får jobba lika hårt som honom.
 
En hund kom springandes till ridbanan och sprang och skällde på oss, stackars den hunden, om den hade varit lite närmare, Karlsson tar varenda chans han får att ha ihjäl hundar. Men den spang tillbaka när hans husse ropade.
Jävlar vad det är många som har hundar egentligen. Mötte hur många som helst som var och rastade sina hundar (eller så kanske det var hundarna som rastade dem?)
 
Mådde skit efter att jag hade kollat den där videon som jag la upp på facebook. Alltså.. Jag vet inte ens vad jag ska säga om det. Jag fick verkligen lägga band på mig själv för att INTE börja gråta. Vidrigt.
 
 
 
Där har ni den.

Onsdag

Smått irriterande huvudvärk och bilhålorna gör ont. Kanske på väg att bli sjuk? Förhoppningsvis inte, jag blir nästan aldrig sjuk, verkar ha ett sjukt bra immunförsvar (peppar peppar, ta i trä).
Fast om det nu skulle ske är det bara att inhandla någon flaska med ganska mycket procent i så är man botad. Bästa kuren.
 
SötKarlzone.
 
 
 
Min morfar har väl inte så långt kvar nu... Känns skönt att jag hann träffa honom innan han for in i medicinernas värld, medans han fortfarande var klar. Jag känner som mest att.. Hoppas det går fort, att han får somna in fort. Han har varit dålig så länge och det var väl det han själv ville.
Han får det bättre på Andra sidan med första Jenna.

-

 
Är på bättre humör idag.. xD Erik skottade upp ridbanan igår så jag for dit med Teddy idag. Teddy som inte alls ville vara med mig idag, men efter ridningen var han så go och tillgiven :)
Blev bara en kort sväng, fick problem som gjorde det ytterst obehagligt att rida, inget fel på hästen, han var super så det var lite tråkigt att det blev ett så kort pass. Men nya tag imorgon! :)
 
 
Karlsson var på G för "HON KAN JU HA GODIS PÅ SIG!!!!" så skyndar han alltid fram till en fort som bara den och säger "höhöhö". Nädu Karlsson. Jag förstår inte hur man kan vara hungrig hela tiden xD ska ta och lina han senare. Eller så tar jag en ridtur, beror på..
 
Avslutar detta med mina mjuspjus kissor. Nu ska jag städa övervåningen. Det är ett näste för dammråttor där uppe, sedan mockning av hagen. Det som går iallafall.
 
 
 
 
 

Fredag

Jag är lite på vrången idag(ovanligt!!). Men jag är trött och vill sova.Vaknade även idag före fan, eller klev upp och klädde på mig och råkade slänga en blick på klockan. Fifan. Hur ska det bli när vi ändrar klockorna? Då kliver jag väl upp kl 4 glad i hågen.
Iofs så ringer ju klockan sådär tidigt, men det är ju för att jag vill snooza 100 gånger innan jag kliver upp :) nu är jag så förvirrad verkar det som. Nåja, det är trevligt att kliva upp före fan men just idag hade jag vela gå och sova igen >.< 
 
Jag och Karlsson var på en bra motionsrunda igår, kör jag den några gånger i veckan så får jag nog han i form efter ett tag. Har ridit honom med westernsadeln och det gör honom ännu mera till en mjuk soffa. Är så häärligt. Men så var det ju det att jag får blåmärken av den när jag galopperar, vid knäna på insidan.. Måste kolla om det skulle funka att sätta nå fårskinn dit så att det blir mjukare. För den är ju så bekväm.. Förutom det då.
Den misshandlar mina ben!
 
Mitt horoskop för dagen var inte heller bra.
"Tyvärr stressar du ofta och det gör att du har svårt att varva ner."
 
Tänkte precis att "den jäveln som gör mig irriterad idag är död" och det är lätt. För jag kan störa mig på petitesser. Bra att jag ska fara och trängas på marknaden med den här inställningen.... Fast känner jag mig och Erik rätt så blir det en springrunda genom skiten. Varför far vi ens egentligen? O.o
 
Vem har snott min lilla kamera egentligen!?!? Jag kan inte hitta den så då ska jag skylla på att någon har snott den. (tror att det är eriks datarum som har käkat upp den)
 

Torsdag

Fifan så bra. Ett litet steg framåt för mänskligheten. Man blir så föbannad av vad de gör med hajarna för deras fenor, har sett värre videos än det här. det är barbariskt.
 
 
 
Jag stod och tänkte att "vad konstigt.. Är ungdomarna ledig från skolan idag eller, när ingen buss kommer"
Eh.. Titta nu på klockan. Jag har varit uppe före fan. Dessutom när jag steg upp trodde jag att jag försovit mig för hästarnas utsläpp. Visar sig att jag släppt ut dem före fan istället.
Tror jag blir förvirrad av att solen skiner så tidigt. Var kanske därför hästarna var så tysta när jag kom in i stallet.
 
Var och galoppade med den snabba springaren Teddy igår. Var bara -7 och ändå höll jag på att frysa ihjäl när jag kom hem igen, var kanske vindraget.. När vi sprang så fort ;)
 
Idag kommer mest troligt Natalie, så då far vi en sväng med båda kusarna.
Åsa var igår och klippte bort Karlssons "extra-tå" hade växt ut där vid kotan på bakbenet. Jag har aldrig varit med om något sådant innan så bad henne ta bort den xD jag trodde att den var stenhård, att vi skulle behöva en fet avbitare, nä, hon tar en vanlig kökssax och vips var den borta. O.o
Aja, där lärde jag mig något nytt.

Åskmoln och solsken

Ja, sen igår har jag haft ett åskmoln som legat och pyrt ovanför mitt huvud. Just nu så känns det som att det är för att det är stökigt.. Eller det var det som startade ovädret i alla fall. Jag dammsög, 2h senare är det lika hårigt. Jag har borstat Flora idag och det slutar med att allt hår är på mig istället för på backen. Och än är det inte slut på hår. Jag måste nog bada henne.
Karlsson släppte ju ett tag men så nu har det varit några månaders uppehåll ( O.o ??) men idag lossnade det 20 kg hår och lite till. Härliga vår.
Jag måste lägga upp den här bilden från förra året så ni får se hur roligt det är att vara stolt ägare till Karlsson varje vår.
 
 
Förstår ni vad jag menar??
 
Jag och han har iallafall vart på en tur mot Keski en bit. Och det är märkligt när man far över e10an, man står och väntar på att diverse långtradare och bilar ska passera och inte en ENDA saktar farten fast de ser en häst i vägkanten (och för min del har vi oftast lite svårt att stå till). Jag tycker att det är märkligt.
Samma sak när bussen ska passera en, det är inte mycket den saktar in, den kommer där med världens snöstorm efter sig. Nu har ju vi trafiksäkra hästar men det kan ju lika gärna hända en olycka ändå.
Skall trycka på ryggen med stor jävla vit text mot svart "KÖR SAKTA ERA JÄVLA IDIOTER" eller något liknande. xD det hade vart kul. 
 
Jag har börjat måla igen faktiskt. En scen från Ocarina of Time. Vi får se om det är något att behålla, än så länge ser det bra ut, min förra Zelda målning ska i soporna.
 
Ska rensa upp lite (lite=mycket) skräp och föra till återvinningen när Erik kommer hem. Kan nog behöva ta chevan om det ska rymmas O.o Erik, den evige skräpsamlaren. Men vad är vitsen med att samla på gamla jävla lådor??!! DET GÖR MIG FRUSTRERAD!!!
 
Oj. Vad jag vela ha sagt var att ridturen hjälpte åskmolnet att klarna. Jag kom av mig lite.

Lördag

Dåligt med skriverier var det här.. Men lat och omotiverad som jag är så blir det som det blir. Och det är ändå ganska meningslöst xD jag fattar inte ens själv varför jag har en blogg.
 
Idag har jag iallafall tagit igen all sömn jag gått miste om i veckan. Gud vad jag älskar att sova. Har haft förmiddagar och då i vanlig ordning så lägger jag mig i tid, somnar ändå sent, kliver upp före fan för att hinna med allt och är helt död på eftermiddagen sedan. Men det är bara att ta igen det senare, som jag gjort idag, ljuuuvligt.
 
Igår direkt när jag slutade och kom hem sadlade jag Teddy på studs och stack iväg innan skymningen kommer. Men nu hinner man rida, vid 18 är det mörkt och det gillas, mycket. Tedddy var igen som en kanonkula, han har stått i två dagar. Han har sådan energi så jag blir alldeles paff ibland. Man kan inte tro att han är gammal. Direkt jag vände hemåt så skulle han sätta av i full galopp, när jag inte gick med på det så steppade vi i sidleds en bra bit innan lugnet kom. Men han fick sin galopp efter ett tag, när han lugnat sig =)
Karlsson longerade jag och idag ska jag rida honom lite senare. Skall dock rida kanonkulan först, det är skitbra väder idag, fast det var det igår också, men då blåste det isiga vindar..
 
och som vanligt ser det ut som ett bombnedslag här hemma.....
 
Jag har också fått erfara att det finns människor som är så pratglada att man inte behöver träffa människor på typ en vecka, haha.
 
Och vinner inte Ralf Melodifestivalen ikväll (jag vägrar säga Mello, det är så FULT) så får Sverige skämmas. Ralf är den enda som är bra och respektabel. tack o hej.
(dock tror jag att jag tänker spela istället för att titta, xD)