Monsuun

Skulle ut och rida med Erika idag efter jobbet men jag ville avvakta då det åska och ösregna ;)
Det sket sig dock för oss att rida tillsammans så jag for då det slutat regna (trodde jag). Började ösregna igen, jag och Mephisto var fullt uttrustade och klara för färd så vi for.
Snacka om att jag blev genomblöt av den där monsuunen. Men det var supermysigt. Mephisto var så glad och framåt så det var en sån där tur vars man for med ett fånigt leende på läpparna. :D Gu vad jag gillar livet just nu. Hästarna ♥
Var så skönt att Mephisto var en riktigt klippa idag efter gårdagens skenande tur med Karlsson xD karlsson var knäpp igår, rädd för allt.
 
Just vart och gett Gormur kväll, ska ha hand om han ihelg då Emilia är och tävlar :)
 
Jag har ingen aning om vars min regnjacka är och det STÖR mig. Har letat överallt tycker jag.
 
Nu är jag ledig helg och det känns! Imorgon kväll blir det grillparty i Wassara.

Vapendragare

 
Jag och min vapendragare har vart på kvällsritt. :D
Efter "ren-stigen" och mycket riktigt så är det en ren han spanar på, på andra sidan pölen.
 
Men SKÅDA! Vad jag uppdaterar här! HEHE.
 

Glad!

Just nu gillar jag livet riktigt mycket. Iallafall det som är bra i livet, hee hee he...
Vill bara vara ledig så jag kan fara runt och rida i skogarna hela dagarna :D Allt med hästeriet känns så himla bra och kul just nu (hade ju svacka där under sista vinterperioden, men det är vanligt, man blir så less att rida efter vägarna) ÄLSKAR verkligen skogen.
Fast nu är det ju inte länge kvar tills jag har lite ledigt.

Jag och Emilia var på en kvällsritt, Legojärvi-rundan som Yvonne kallar det. Fina hästar och lugnt och tyst i skogen med kvällssolen i ögonen. Gu vad jag älskar kvällsritter :)

Karlsson var jag en runda efter "ren-stigen" (xD) med Yvonne och Gormur på fömiddagen. Även det var härligt. Men det slår ändå inte kvällsritter :P

Nu skall jag hoppa i sängen gla i hågen.
 

checkat av hästarna

Igår var det verkligen sommarvärme (iallafall för att vara här. men jag vill inte ha för varmt), 21° !! Men på kvällen är det hur mycket monstermyggor ute som helst. Hästarna tycker det är skönt att komma in. Och värre blir det väl...? O.O
Jag har sovit med fönstret öppet ändå men som tur är har de inte kommit in.
 
Igår var equi-terapeuten Ingebjörn här igen. Mephisto är helt bra i ryggen, jag blev så glad :) Han var nöjd med hur det hade artat sig och såg att han blivit riden ordentligt för ryggens skull. Mephisto reagerar inte alls mer när man trycker på ryggen. I början kröp han ju ihop som en ja, jag vet inte vad. Nu är det bara och fortsätta i samma anda så han bygger mer ryggmuskler.
Denna gång fick han ju även checka av min lilla Karlsson. Han hade en jävla låsning i bäckenet(stavas det så?), var jättestel och verkade tycka det vart skönt när det "knäcktes till".
Känns ändå hemskt att tänka på hur okunnig man är om sådant här, är så jävla tacksam  att det finns människor som kommer och kan hjälpa en och ens hästar.
En gång till ville han komma till Karlsson. Karlsson är ändå 23 och börjar bli lite "skraltig". Dock tycker jag ändå att han går att rida normalt ännu och så, känns fräsch. Känns bra att man får hjälp med hans krämpor också. Undras hur många år jag har kvar med honom. Jag vill inte ens tänka på det, känns som om jag också kommer att dö då. Just nu är han min livlina.
Dock märker jag ju att han blivit tröttare än vad han var när jag tog honom, men det är ju livets gång. Bara han får mår bra sin sista tid. Vi trivs så bra med varandra.

Jag själv är stel och trött i ryggen efter helgen, nu är jag iallafall ledig hela två dagar.. Eheh.....

Det regnar idag.... Nåja, kanske tar bort den sista snön då.
 
 
Jag och Emilia från i fredags. Yvonne bakom kameran. Jag har börjat gilla kvällsritterna som mest faktiskt. Så lugnt ute och man blir själv lugn efteråt och somnar bra.
De visade mig en bra och mysig runda de hade hittat. Ska gå den idag, promma med hästarna alltså, ingen ridning förrän imorrn. Tur som fan att det regnar ute så man inte är så sugen på att gå ut för jag är riktigt ridsugen (blir som inge ridning när man har den där 12h helgen .. :/ ) :)

Tors, 15 maj, 2014

Mycket bra dag idag. Jag är på bra humör. Jag har hunnit dammsuga, vädrat sängkläder och sedan renbäddat, tvättat kläder som jag hunnit hänga upp, ridit båda hästarna, smort in sadlarna, hämtat ut mitt paket. Och detta var ändå enda lediga dagen på hela veckan! Brukar vara så trött, men det hjälper väl om humöret är på topp. Imorgon är jag säkert nere på minus igen då det är jobbhelg. Så jobbigt att vara så trött och inte hinna göra något hemma. Tänkte ta sovmorgon imorrn iaf, har bara sovit 4-5h per natt på senast. Just nu känns det inte av, men jag vet hur det blir efter ett tag med sådan sömn :/
 
roliga ritter med båda hästarna iallafall, skogsritter :) upp och ned i branta backar och mycket galopp. Båda verkade trivas när jag styrde ut dem i skogen.

Paketet som jag hämtade innehöll
Cornucrescine hovsalva
Cornucrescine hovsalva
hovsalvan åt mephisto, så nu ska vi se om det bättrar sig, alla utlåtanden om den är positiva iallafall. Har blivit sprickor i hovarna och detta hovfett skulle funka ypperligt för det. + öka hovväxten. Köpte en hink biotin också så jag börjar med det också.
Karlsson, ja han fick några produkter som är SPECIELLT för skimmlar ;)
Dock tycker jag att jag lyckats hålla han ganska ren nu (peppar peppar, ta i trä) men då har det ju inte heller vart lerigt ute ;D
 
 
Ståtliga Mephisto :D
Har ingen nyare bild på Karlsson, det kommer! :D
 
 
 
 
 
 

sön, 11 maj, 2014

Nu är hagmockningen i princip klar, jag hade bara nere i hörnet kvar, allt annat är kirrat. Mamma har hjälpt mig. Skönt! Tyckte ändå det gick fort iår. Man behöver ju inte tänka på träning för det får man vare sig man vill det eller inte ;) Hagen har också torkat upp fort, wunderbaaart.
 
Provade fintränset på Mephisto idag innan jag gick till banan.
 
 
 
Det är som en snygg häst jag har här :) Han är ju dölöcker. Synd att jag inte fick på bröstan som hörde till, måste ha en annan gjord.
 
Få se vad jag och karlsson ska hitta på nu då. Blir nog en lugn och avkopplande tur bara. Jag behöver det.
Jobbiga jobbveckan nästa vecka, men den är väl snabbt över förhoppningsvis.