Äntligen mildare ute!!

Ouff ja em idag och de flesta vet vad jag tycker om det ;) ändå kändes det rätt skönt att inte behöva kliva upp tidigt förrän till helgen, eller okej, upp tidigt måste jag ju alltid men att inte behöva åka på jobbet tidigt känns skönt :) ++++ att man hinner rida medans det är ljust! Nu till helgen är det nog ljust ända till 4, woho! :D
 
Äntligen har kylan släppt (fast då snöar det ju såklart..xD)! Var igår på tur med Mephisto, hann precis innan det blev kolsvart (ja, jag sov hela morgonen igår) sen en prommis med Karlsson och Flora.
Mephisto var pigg som fan, men inte så konstigt, de har ju fått stå många dagar nu för -30° är fan min gräns. Tänk om man hade haft ett ridhus :) när jag vinner mina miljarder så bygger jag ett ridhus åt oss xD Skulle behöva få ridbanan plogad men vet inte hur pepp Erik är på det när han jobbar.. Är en hel del snö där nu så tar nog ett par timmar..

Var med Karlsson alldeles nyss efter en liten "stugväg" bredvid bäcken som yvonne och Emilia skulle visat mig men vi har inte hunnit så långt än :D den var helt mysig, men synd att den var kort och ännu mer synd att den inte gick runt. DÄR borde vi hålla upp en stig istället. Blir inte lika höga plogkanter där heller. Dock har jag ridit där en gång innan kom jag på nu, förra året.
 
 
Fint :) har en del saker att göra som jag skjutit på ett tag , hmrf... Det grämer mig.. Kan jag inte bara ta tag i skiten nu då O.O
 

Kyla som håller i sig

Men det är väl normalt för Januari. -31º bläää. Väntar på att graderna ska stiga lite som de brukar göra så jag kan fara och rida. Det går bra, bra kläder och bara man tar det lugnt och så behöver man ju inte heller fara på en flera mils runda. Fast nog är man stelfrusen när man är tillbaka. Fötterna är som stenar, i förrgår var tillochmed kinderna vita av frost :)
 
Nu är jag ledig helgen och det ska bli skööönt :) Har känt mig pigg de senaste mornarna... Alltså inte när klockan ringer, aldrig, då är jag alltid lika dödstrött, men när jag vart ut och kommit in igen har jag faktiskt varit pigg. Inte känt att jag behövt gå och sova lite mer. Känns bra! Och då sover jag fortfarande bara mellan 4-5h per natt. Kanske är solen?
Somnade kanske vid 2, jag har Lord of The Ring-maraton. Har ju förlängda versionerna. Tror de är ca 4h alla filmerna. De är så braaa :D Snart ska jag också få kolla andra delen av Hobbit, längtar :D
 
Fast iofs när det är såhär kallt har jag verkligen lust att lägga mig under ett varmt täcke, fan vad jag fryser. Men det gör jag alltid extra mycket på morgonen.
 
Försöker fixa bloggen lite då och då men det är så tråkigt -.- headern borde jag iallafall fixa till rätt storlek.
 
Hm. Snacka om att jag är less på ALLAS statusar på fb "kyla och myggfritt" Eller hur de nu går. Och bilder på termometrar. Idioter. Om nu NÅN gör det men nu varannan människa. Och de är inte bara de som är lite äldre som gör det. -.-

Snooze-lös

Hela mina dagar blir förstörda lite grann eftersom DET FINNS INGEN SNOOZE-KNAPP PÅ TELEFONEN!!! Snooza är det bästa som finns ♥ eller jag har iallafall inte hittat en, går bara att slå av den när den väl ringer. Det är ju sjukt om det inte finns någon, ska exprimentera lite när jag har tid.
 
Annars har jag vaknat med dunkade huvudvärk, halsen alldels tjock och sträv som sandpapper, näsan svider och är täppt. Är typ ton med slem och snor, snyter snart ut hjärnan.
Tyckte det var illa förra veckan men känner mig fan sämre den här veckan. Dock är det som värst på morgonen, kvällen och natten, dagarna går bra. Skönt. Men får så lite sömn.
Igår kväll var det helt otroligt, jag låg kanske 5min i sängen och sedan började jag dåsa och glida in mot sömnen, dock vaknade jag många gånger då jag typ lät och när Erik hosta. MEN vad underbart det var att somna så fort! Fast var helt utmattad. Somnade nästan vid bordet på jobbet igår med bara armen som stöd under lunchen.
 
Var och red med Karlsson en sväng i mörkret, det var så mysigt, inte ridit han på ett tag när det har varit så kallt. Det var fan länge sedan jag kunde rida när det var ljust. Men idag ska jag! Jag och gamle svarten ska fara på ett tag, måste skynda, ska till stan en sväng innan jobbet. Hoppas detta dunkande i huvudet kan lägga av... -.-  Kaffe brukar lösa det mesta.
 
Det är bara 2 dagar nu och sedan är jag ledig och kan vila upp mig. Får gå och köpa en whiskey och kurera mig :D det hade vart nåt. Funkar det ens? Kanske för stunden ;)
 
Det var "varmt" ute igår, -15°. Nu verkar det nbli kallare igen, -22° och verkar öka.. Eller vad säger man..? Sjunka kanske.
 
 
 
 
 
 

Frostbitar

..och idag har det varit -33° hela dagen. Fifan..
 
Här är en frostbiten kille
 
 
 
Tror nog att de uppskattar att komma in i värmen på kvällen ;) tar bara in dem lite tidigare sådana här dagar. Satan vad det ska gå el nu... Skönt med fast jobb och lön så jag kan brassa på hur mycket värme jag vill och sedan bara stå för kostnaden :D
 
 
 
MEN det var iallafall vackert väder. Solen syntes ännu mera nu :D love it. jag bara hoppade upp ur sängen med ett leende på läpparna! Ok, kanske inte riktigt så. Men jag var på bra humör!! vad jag vaknade av var att hela sängen studsade och när jag öppnar ögonen ser jag hundfan stå på Eriks sida av sängen och hoppa... -.- Hela hon bara skrek "VAKNAAAA". Hoff. Men hon lyckades inte rubba mitt humör denna morgon :P

SUCK

Ööh det hålls fortfarande mellan ca -25°-30°, usch och fy. Fast idag vet jag inte, det kändes inte så kallt som det borde gjort. Jag kanske bara hade bra kläder ;)
Tog mig i kragen och tränade lite, extremt lätt, typ nästan bara skritt och lite trav i ca 30min på volt. Måste ju röra på dem lite lätt iallafall, är ju inte bra att de bara står. Jag har dock vart sjuk också så hoppas det inte blir värre nu.
Fina och samarbetsvilliga hästar iallafall :) jag hade miljöträning med Karlsson (haha, jag borde kanske bytt häst), han drog nästan med mig till alla saker och ting, typ "oooooh ett traktorblad!!" och "oooooh ett översnöat liggunderlag!!". Så söt :D
 
Jag var utan mobil en stund eftersom medans vi var inne och handlade så var det NÅGON som hade tuggat på min telefon.... Nödvändiga funktioner såsom att svara i telefonen fungerar inte numer så jag har Eriks gamla telefon. Fan. Hann inte ha den länge. Kul. Riktigt. Nåväl, tills vidare kan jag iallafall ringa och det är väl det viktigaste. Dock hörs jag väldigt dåligt i den där telefonen. Erik hade en ny telefon hemma men jag vart tvungen att beställa ett nytt simkort. Så när det kommer byter jag till den.
Ja.. Jag ids inte ens kommentera detta. Typ... SUCK.
 
ååååh hojjaaa... Jag ska fixa den här äckelbloggen, det är så mycket som är fel på den. Imorgon har jag kanske tid...

ons, 15 jan, 2014

Äntligen blev det lite mildare så man kan ge sig ut på en tur. Fast jag är ju dödstrött än så länge, men hinner nog förhoppningsvis piggna till tills det blir ljust. Har så länge nu bara fått 4-5h sömn per natt, det tär.
Är i en sådan där period då jag inte kan sova. Har väl nå bekymmer jag går och oroar mig över.
 
Jag börjar ana en börjar på förkylning också. Småont i halsen och slemmig. Förhoppningsvis är det ju bara det, jag blir ju nästan aldrig sjuk. Nackdelen är att Erik har varit sjuk, nu är han bättre men han har de där roliga eftersymptomen - retosta och har tappat rösten. Det är då jag brukar bli sjuk, om han blir, och han blir inte heller ofta. Har för mycket måsten för att bli sjuk... Ska ösa i mig hälsosamt te.
 
Plockade bort julen igår, fan vad jag gruvade mig för det! "Faaaan vad jobbigt, jag orkar inte!" Ungefär så. Men.. Jag hade ju knappt plockat fram något mer än granen och belysning så det gick på ett kick. Fan vad skönt. Och det räcker med det tycker jag. Jajo, bytte gardiner i köket endast för att få in mer ljus och i vardagsrummet vill jag ha kvar de röda gardinerna ett tag till för de var så fina. :D
Skönt att få det avbockat från listan.
 
Igår var det verkningsdags, satan vilken bra hovslagare man har som kommer ut även fast det är -30° :D inte för att det hade gjort något om han kom idag istället, var rätt kallt att vara ute och springa igår. Lyckades ändå hålla det bra i stallet med värme, lagomt, så som jag vill ha det. Vattnet skall hållas öppet. 0°
 
 
Karlsson står och halvsover.
 

Som en liten jäklig pojkspoling

Jamen alltså.. Jag skulle ta en lugn ridtur i detta hemska snöyrväder men jag vet inte vad det blev. Skulle rida Mephisto först, men Karlsson följde mig som en hund i hagen och skulle med så han fick komma först. Nog för att han alltid följer mig som en hund, jag vet inte vad det är han vill, om jag har godis månne?
Red barbacka en kortis eftersom han inte gått på några dagar. Yvonne kom körandes och stannade och berätta att hon hade krockat, usch och fy :( jag skulle fråga vad som hände men Karlsson hade egna planer för han skulle inte alls stå och prata med henne. Reste sig på bakbenen och det kändes som ganska rejält och jag utan sadel :S Haha. Var bara att rida på. Sen skulle jag galoppa en bit efter vägen och en bil kommer körandes, nå rackel, tänkte ja men skitsamma och fortsatte i samma tempo, precis när bilen passerar gasar den på och då verkade karlsson se det som ett ypperligt tillfälle att dra några rejäla bocksprång.
Hahaha, jag hade nästan näsan i backen när han slutade och då satt jag låångt fram på halsen (ja, så långt det går på en ponnyskrutt). Snällt ändå att han slutade och rätade upp sig innan jag slog näsan i backen :)
Fattar inte riktigt hur jag satt kvar utan sadel och med kläder som en michelingubbe, hihi.
Han är så söt den där saken. Det är OMÖLIGT att vara arg på honom mer än ett par sekunder.
Alla som rider/ridit ponny vet hur illa det är när de drar igång med bockningar ;)
Jag är glad över att han är pigg och busig iallafall för sin ålder, för han har varit loj i nån vecka här tidigare.
Men jag vet inte, kan hästar också reagera på mörkret och bli tröttare?
 
Måste fixa nå maaat innan jag tar itu med resten. Har "linsfri dag" idag och jag hatar det, allt känns så blurrigt och mörkt med glasögonen. Det är lite för svag styrka. Speciellt när det är mörkt är det extra jobbigt. Men jag får ju skylla mig själv som sover bort morgonen. Jag är ju så jävla TRÖTT. Helt död. Vaknar inte av något. Sista veckorna har varit jobbiga. Får svettningar och hjärtklappning för att jag är så stressad tror jag. Usch. Mår inte alls bra av det + att jag är så trött.
 
Ska vara ledig en dag ihelg, var en som vela byta skift så jag jobbar en dag nästa helg istället. Blir ju mindre dagar på rad man är ledig men det är ganska skönt att bara jobba en lång dag. Tycker de är så tunga och tröttsamma för huvudet. Imorgon har jag också bytt skift när Åsa kommer och vickar (skriver man så?xD) jag är ju glad, mycket hellre fm än em :)
 
Jag har faktiskt märkt att det är ljusare liiite längre på dagen nu...:)

Vi kan ju avsluta detta med att säga att större hästar är snällare och medgörligare än ponnier (som om man inte visste det sedan innan.) Jag tycker faktiskt att det är så. Även om Karlsson är världens snällaste (TYCKER JAG) så har han ju sina ideér, som en liten jäklig pojkspoling :D
 
Mat var det ja.. Blev mycket ordbajsande nu.

100 svåra år.

Hoffhoff, det tar på krafterna det här med fester och alkohol. Jag tror jag börjar bli gammal :)
Känner mig så sliten att det är hemskt, en dusch hjälpte ju lite men inte var det mycket. Känner mig som 100 svåra år. Tur att jag inte var sådär hemskt bakis som jag kan bli iallafall, endast trötttrötttrött. Men det är väl också en form av bakfylla, haha.
Roligt hade vi iallafall! Det var födelsedagsfest för Ingela, min halvsyrra som blev 40. Det är alltid så roligt his dem! träffade Jim som jag inte ser alltför ofta nuförtiden :D
 
 
 
Håret var så fint när jag for hemifrån och sedan som ALLTID ser man hur platt och stripigt det blir. Hojja :D
 
 
Och så den där ondskefulla katten som ser så demonisk ut. Men den var supersnäll, haha. Men jäklar den ser ond ut. Helvete att jag inte fota mera, det blir alltid så att man glömmer fota :D
Får sno av andra som fotade.
 
Det är måndag imorgon och det känns INTE roligt, hade behövt några dagar att vila upp mig känner jag, haha. Tur att jag inte har fm iallafall.

Fre, 3 jan, 2014

Wohoooo snart är jag inte rädd för kolsvarta skogen mer känner jag! Red på svarta faran idag (idag var han verkligen svarta faran) ensam först en sväng på ridbanan och sen i skogen med pannlampan. Borde nog ha tagit ridbanan sist men ja :) var inte nervös eller rädd en enda gång vi bara matade på genom skogen. Nu är det dock nästan skoterspår överallt där så jag vet inte hur länge till det kommer att gå bra att rida där.
Det är nog så man måste göra, utsätta sig för det man är rädd för så vänjer man sig tids nog. Men allt blev ju så mycket bättre när jag bytte batterier i pannlampan, haha, så smart. xD
 
Nä men de började ju smälla raketer just när jag tog in han och han blev ju heltossig. Sprang ut från boxen gång på gång och runt runt runt i boxen. Kan ju inte klandra honom. Var bara och slänga på sadeln och upp och iväg, han brukar lugna sig när han fått motionera av sig.
 
Idag var det någon som knacka på dörren och jag klev yrvaken upp, hundarna skällde som tokar. Såg pappas bil efter vägen och morgonsur som få så öppna jag dörren och vråla "VAD ÄR DET!??!?". Människan hade typ just gett upp och var på väg därifrån så jag vråla ju inte i ansiktet iallafall.
Så var det inte mamma!! Det var en karl som fråga efter vägen. gud vad genant, hahaha. Nämnde att jag trodde det var min mor men jag vet inte om han hörde. Hahaha. Var bergsäker på att det var mamma. xDD
Tur att jag hade kläder på mig! Är det mamma så kan jag öppna dörren i underkläder.

Hahaha ja.. Ska hoppa i duschen.
 
Föresten så tror jag hela tiden att det är lördag idag, är så konstigt att vara ledig en fredag. Men det är ju bra, blir ju en dag längre helg då :D

Bra om inte jobbigt.

Alltså tänk om man iallafall en enda gång kunde vakna upp utvilad och harmonisk! Jag är dödstrött varenda gång klockan ringer. Kroppen bara skriker att den inte orkar och huvudet hinner inte med. Usch.
 
Nu är Jul och (förfärliga) nyår över. Skönt!! Hinner jag ihelg ska jag börja plocka bort julen, är inte så mycket. Men ska till Ingela på lördag och dricka lite öl :D och vill hinna rida innan.
Nyår gick BRA. Mephisto var orolig. Då blir jag orolig över han och arg var jag på de som smällde raketer. Jag gick ju ut i byn, vad jag skulle göra var oklart men jag hamnade hos Yvonne iallafall och det var trevligt där, haha. Massa glada människor så det smittade kanske av sig lite :) kan nog jag behöva ibland.
Var lite vingligt på vägen hem... hihi.
 
Har em så hinner inte göra så mycket då. Tänkte fara till stan en snabbis innan så slipper jag det imorgon. Slipper förstöra min lediga dag imorgon :)
 
trötttrötttrött..... Är så glad att vi går framåt mot ljusare tider. Även om det går segt.
 
Faktiskt så borde byn få cred för att de har smällt så lite raketer. Alltså inget innan och inget efter vad jag har hört. Det är super. Även om det hade vart bättre om man inte smällde nåt, hade det inte vart finare om alla samlades i backen och släppte upp de där ljuslyktorna? :)