Storm

Fy vad det stormar! Inatt kunde jag inte somna, låg och tänkte på alla möjliga skräckscenarion (mest träd.. Träd som blåser ned. Träd som blåser ned och faller på fel ställe...) blev alldeles nervös i magen x)
 
For en tur med Karlsson som står stadigt i vilket blåsväder som helst. Trodde han skulle vara helt prillig men han verkade inte bry sig destomer om lite blåst. Karlsson är ingen prillig häst. Mer stadig som en ardenner, fast myyycket mindre :) Var så bra uppluckrat och mjukt i vägkanten och inte ett dugg halt så man kunde galoppa hur mycket som helst.
 
Skall hämta ut paket idag. Det ena - mycket roligt! Vänta bara tills sommaren kommer! Måste bara införskaffa ett passande svärd också.. Samuraisväd funkar INTE. Något fantasysvärd, hittat massor, måste bara vänta tills jag har mer pengar över för sådana där "onödiga" grejor.
 
Gud så nördigt...
 
(NEJ, jag ska inte härma vissa som klätt ut sig till någon besvärjare från Sagan om Ringen trilogin.  Även om det såg lite kul ut det också.. Men min nördgrej är roligare. Jag lägger upp bild sedan)
 
Jag vet att Johanna kommer att älska det iallafall :D

Jag stör mig på..

..folk som sitter och knapprar på sin telefon hela tiden. De måste ha telefonen i samma rum, helst i handen, hela tiden. Det stör mig. Som fan.
(själv så lämnar jag telefonen med flit någonstans låångt borta om jag ska ta en pn, dock tar oftast nyfikenheten överhanden tyvärr och det gör mig ARG som ett bi att ni alltid ska pricka in fel tidpunkt att ringa)



Sa tidigare åt Erik att det är fan bättre när han jobbar för när han är ledig så hittar han alltid på så jobbiga arbetsuppgifter åt mig.
Fick solen i ögat så kisade som en tok så ögonen tårades, rann eyeliner ned i ena ögat så jag ville hoppa ned från taket vars jag stod och bryta benet så jag slapp göra något. Skämt, men jag hasplar ur mig vad som helst när jag blir sur. Det SVED nå så djävulskt i ögat och då tårades det bara ännu mera och mer eyeliner i ögat. Så blir det aldrig när jag har linser!
Vilka värdsliga problem jag har.
 
For och red med Teddy och fick oss en välbehövlig galopp, och Karlsson fick bli longerad. Mockade och spånade, fyllde maten klar tills ikväll. Vardagliga sysslor. Ska kanske ta och fundera på mat och sedan ska jag bänka mig framför tvn och spela klart.
 
 

Plus

Det är fanimig plusgrader idag så en ritt var inte helt fel. På en pigg och alert Karlsson! Gillar faktiskt mest att rida ensam med honom, det är mer gas i honom då och han är mer uppmärksam.
 
 
Nu rasar all snö ned från taket och som vanligt, varje år, håller jag på att skita ned mig.
 
Igår var det också varmt ute så jag och Mamma red till Keski. Skönt att få fara med båda hästarna.
Och nu ska jag slöa.

Bad mood, igen.

Blev trött och omotiverad, helst vill jag gå och dra täcket över huvudet. Men då har jag ju lovat Erik att baka bröd, vill även själv ha men fan vad jobbigt ALLT kändes nu. Hatar när det blir såhär och jag fattar inte varför.
 
Jaja. Jag hann iallafall rida Karlsson innan jag kom in i det här idiotiska humöret.
(jag ser ett slut i hans hårfällning! Lycka! På halsen har det blivit mycket tunnare, jämfört med hur det var innan. Bara fortsätta att jobba på med borsten och ryktstenen! Karlsson har så sjukt tjock päls, och lång! Har sett islänningar som går ute dygnet runt som har mindre päls än han. Jaja, jag ska inte klaga, han fryser inte med den där pälsen.)
 

Soooool

 
Så skönt när solen har börjat värma och jag kan passa på att låta Teddy vara utan täcke en stund. Medans solen värmer, fy vad skönt det är nu när det går åt rätt håll.
Vi hann med en promenad på morgonen trots att min lugna morgon försvann då jag var tvungen att fara och jobba en snabb sväng. Men det var bra. Snart är det dags att fara tillbaka till jobbet igen.
 
Hoppas det är lika fint väder imorgon.

Måndag

Jag vet inte vad mina hästar har emot Keskijärvi men de blir alldeles vilda när jag far mot det hållet. Iallafall när jag rider ensam. :P Karlsson var det dags att motionera så vi for en sväng och han var alldeles förtvivlad över vägen jag tvingade honom att gå. Skrek som en gris och gjorde några bocksprång, sedan, när det var dags att vända hemåt var han lugnet själv, fick mana på honom. Men det var skönt att få komma ut med Karlsson, Teddy verkade ha klarat sig bra inne även om han säkerligen varit mycket olycklig. Nåja, han blir ju superlycklig när vi kommer tillbaka iallafall :)
 
Igår var jag ju också där och red fast med Teddy, med sällskap av Erika och Yvonne, vi for efter Erikas stig i skogen. Snacka om att Teddy fick jobba! Men det var bra eftersom han har varit som en kanonkula de senaste dagarna. Han verkar fortfarande så sävlig idag så idag ska jag bara ta en promenad med honom :)
 
Om ett tag. Måste dammsuga, Flora fäller... Ena mattan är helt vit och den ska vara röd. Ska ta undan den tills den här skiten är över. Usch. Tycker faktiskt hennes hår är värre än Karlssons tillochmed.

Surdag

Jamen oh ja. Är så less också på att ha glasögon, de trillar ned på näsan hela tiden och jag ser sämre med dem. Nåja, imorgon hämtar jag ut mina linser, var säkert hälsosamt för mina ögon att vila från dem i mer än en dag också.
 
Blev så grinig igår när jag har klarat vattentemplet i MM och finner att jag har en massa tid över för att göra onödiga quest. Lallar runt ett tag och så lade Gamecuben av. Så nu måste jag göra om hela jävla templet igen. Dock borde jag minnas allt nu. Så förhoppningsvis går det ännu fortare. Typiskt att det just var vattentemplet också. Jag är livrädd för Gyorg trots att den bossen egentligen är superenkel. Men det är just det där när man måste ned under vattnet. Tur att det är en gigantisk piranha och inte en haj, det hade vart snäppet värre.
 
Försökte få ut Erik och hjälpa mig att skotta taket, gick inte att rubba. Jag kommer inte upp på taket utan hans hjälp. Tog Karlssson och for en runda istället. Idiotskotrar som förstört ridbanan, tack så mycket. Sedan hann det bli mörkt och jag har ingen lust att skotta i mörker. Så imorgon om vi hinner, alla hjärtans dag, perfekt att skotta tak. Äh. MEN måste ju till den där skitstan också. Alla ställen är skit just nu, senast igår var det "jag hatar den här jävla skitbyn". Har väl någon slags emoperiod. Eller så är det kanske bara den tiden i månaden.
 
Så gick spaden sönder och jag måste köpa en ny då jag bara har lånat den, jippie, jag som är så rik just nu.
 
Baaaah.
 

Tisdag

Varit och sprungit av Teddy lite, hääärligt. Vilken jävla motor det är i honom. Först startar man med en lugn och sansad galopp, sedan (om han får bestämma) öka, öka och öka. Synd att man inte törs släppa honom helt, törs inte med det här underlaget.
 
Nu håller jag på med roliga saker som att städa och dammsuga! SUCK. Varför kan det inte vara lika roligt som när jag var liten?? Då jag gladeligen hämtade hinken och trasan och satte igång och dammtorkade (speciellt när mormor var där). Dock var det ju inte heller lika mycket att städa som här men ändååå. Bleh.

Update

Få se nu då.. -30° men jag har varit förberedd. Det är väl Jokkmokksmarknad? Då vet man att det är kallt. Men få se nu om mamma kommer hit, jag hoppas det!!
Nåja, har pälsat på hästarna, tar in dem lite tidigare ikväll bara om kylan fortsätter, vilket den antaglige gör. Eller tidigare.. Normal tid, senaste tiden har jag låtit dem vara ute längre då de verkar trivas där med sin boll. Eftersom man kan ha vaka över dem nästan 24/7 så ser jag när de vill in, Teddy ställer sig utanför grinden på kvällen och väntar :) han är så söt. Måste prova om Karlsson följer med in efter lös, han har ju gjort det på förra stallet men jag har inte riktigt vågat prova här :P har ingen lust att jaga honom sedan. Ska prova när Erik är hemma, jag tror att det skulle funka bra, bara det inte finns gräs tillgängligt så. ;)
 
Ska strax föra över pengar för Teddys sadel åt Frida, har ju innan lånat den. Känns lika bra att köpa den av henne ändå, när de har provat ut den åt honom och så behöver jag inte oroa mig för att råka repa den eller dylikt när den inte har varit min. Har faktiskt inte ens använt den så himla mycket, har varierat mellan den och westernsadeln.
 
Har en bomlös sadel till salu btw, kan lägga upp bild om intresse finns. Sen så har jag ju Karlssons westernsadel fortfarande kvar men där verkar det inte finnas något intresse. Kanske ska lägga upp den på Tradera också. För här i krokarna verkar ingen vara intresserad iallafall. Bara det att det är så jobbigt att packa och posta xD det är där skon klämmer. Nä, måste lägga ut dem, behöver pengar.
 
Behöver åka till stan och köpa betfor, handla, blomjord osv. Började byta blomjord i mina växter men så tog jorden slut. Äsch då. Hade velat hälsa på morfar också, tänker som att tänk så hinner jag inte träffa han en sista gång innan..?? Får ångest. Dock så vet man väl inte när. Så man vill ju passa på. Tycker det känns så hemskt att han inte får vara med sin hund som han alltid har sagt "bästa kompisen". Tänk om det hade funnits hem vars de fick ta med sina djur? Vad fint det hade vart.

djävulssnö

VARDAG:

Något kommer att gå sönder idag, så var förbered på att saker kommer att ta mycket längre tid än vanligt.


Ooops. Vad ska jag nu ha sönder?? Eftersom jag redan har varit förbannad så tolkar jag detta som att jag kommer ha sönder något.
Denna förbannade DJÄVULSKA SNÖN. Jag skottade igår utanför dörrarna och imorse lika mycket igen + drivor då det skulle börja blåsa igår kväll också. Ännu roligare!! Nu är även jag less. Snöat i över en vecka. Erik kan först skotta i em. Jag fick han iallafall att fara och köpa en ordentlig spade så jag kan skotta någorlunda iallafall. Nä fyfan vad less man blir på detta. Något som gör mig ännu surare är att jag är den enda i detta hushåll som sopar bron, grymtar till varenda gång jag ser att min äkta hälft har struntat i den som vanligt. Förbättring krävs där!!

 

Ska ut med Karlsson strax i snöblåsten, Teddy ska jag longera.

 

Blev lite förvånad när en vän hörde av sig igår och berättade en hemlis. Dock så förvånade inte hemlisen mig så mycket eftersom jag sagt innan att det inte skulle förvåna mig om det hände :p Men det var kul, tror det blir jättebra för dem! :) Hahaha ååååh vad jag ville skriva om det nu men kan inte skriva mer än så för att inte avslöja för mycket xD Vissa tror ju att jag inte kan hålla hemlisar, men faktum är att jag är grymt bra på det, då visar man respekt. 

 

Sedan en annan nyhet idag som var tråkig och gjorde min morgon lite mer sur. Kan inte säga mer om det heller förutom att jag hoppas att det löser sig, på ett eller annat sätt. Vad som blir bäst i den situationen.
Jag är ju inte världens bästa på att ge goda råd eller att trösta men att lyssna är jag kung på.

 


Det är därför jag är bra på att lägga märke till detaljer om folk som jag vet att de skulle bli förvånade om jag berättade. Kan vara ganska intressant, för min egen del alltså. Man förstår människan bättre. Även om jag aldrig säger något xD oftast är det deras beteende, hur de gör vissa saker osv.

Vet inte vad jag ville ha sagt med det hela. Synd att jag inte var lika bra på att prata med folk som att lyssna. xD nåja, mina brister behöver vi inte dra upp.

 


Måndag, 4 februari

Men hallå, det snöar ju inte!! Varför lovar de saker de inte kan hålla? Jag som älskar snö och ville att det skulle komma några meter till den här veckan!
Dessutom älskar jag mina isiga hästtäcken varje kväll och Erik blev så glad när han fick skotta gården varje dag efter jobbet för att sedan vakna nästa morgon så var det lika mycket snö igen :)
 
När jag har jobbat ihelgen så orkade jag inte och hade inte ens en tanke på att kolla Melodifestivalen, men när jag tänker på det så brukar jag inte kolla deltävlingarna heller. Svergie har för mcyket dåligt. Pinsamt mycket. Efter allt prat igår var jag ändå tvungen att kolla in den här Yohio, så nyss har jag fnittrat mig pigg. Gulligt när han visade hjärtat i handen vid varje refräng. . . . Vad ska jag säga? Inte min grej. Ifall han skulle komma att representera Sverige gräver jag ned mig under snön och ifall någon frågar är jag inte svensk.
Men jag fick ju fnittra iallafall! Men lika roligt som Bullet cat var det minsann inte.
Vi läste igår om att Joakim Cans skulle vara med, vet inte om det stämmer, men där är det ju en värdig artist iallafall.
 
Måste ta och beställa ett nytt bogskydd åt Teddy så jag har och kan byta ut. Ska bara betala lite räkningar först så jag inte får en chock sedan...
 
Nä.. Jag lägger upp denna här också. Äckelkänslor men samtidigt måste man visa lite medlidande för den utsatta..
 
 
 
gräshoppan alltså.

Cat bullet

 
Hahahaha alltså. La upp den här igår på facebook för jag tyckte den var kul, satt sedan och stirrade en stund på den och började fnissa hejdlöst.
Så har det hållt på så hela dagen så fort jag fått syn på bilden. Fick tårar i ögonen en av gångerna. Bra om jag är bitter att titta på denna xD
Haha jag fattar inte.. Igår när jag försökte sova kom jag att tänka på bilden och började fnissa igen.
Hahaha, den är så kul. Katter ♥ ska försöka titta på den så fort jag känner mig emo.
Mer roliga katter tack! It makes my day.
 
Trött idag, men imorgon får jag sova. Somnat sent fast jag lägger mig i tid och vaknat 100ggr inatt tror jag. Spelar ingen roll om jag lägger mig i tid, somnar ändå alltid 12-1 och kliver upp 5, yay. Allt får att få min lugna stund på morgonen ;)
Men jag tror att D-vitaminen börjar hjälpa, känner mig lite piggare under dagarna :) så tips för er vintertrötta människor - D-vitamin!

Bad mood

 
Kanske jag skulle testa the power of shower igen. Men jag tvivlar.. Mått skit hela morgonen. Blir irriterad när man spyr och som vanligt är den första frågan av folket; "ÄR DU GRAVID!??!?". NÄ. När jag väl är gravid då är det planerat.  Jag blir så irriterad!!! Var väl nån släng av kräksjuka, nu känner jag mig bara moloken.'
Jaja, en dusch sedan myskläder och ligga på soffan resten av kvällen. Jobbar ju imorgon så vi får hoppas att jag blir på bättre humör. Tänka positiva tankar säger de.. Hm.. Är nog något man måste öva på.