Min orädde Herre

Vart ledig idag eftersom jag jobbade dubbla skift igår. Skönt, har sovit som en gris :D
Var en sväng på julmarknaden i Dokkas. Köpte cocacolaglas (har ju letat sånna!!) en julduk av Eva, hon gör så himla fina dukar och mattor och bröööööd. Jag orkar inte baka själv. Fast ska göra det innan julafton, görs det nu äts de upp ;) åt även någon Holländsk tomatsoppa. Gick ner. Men jag tycker att de hade kunnat ha köttsoppa, eller iallafall typ risgrynsgröt då det var en JULmarknad.
 
Tänkte hoppa upp på ponnyn snart och fara en sväng i mörkret, han är ju iallafall inte rädd för pannlampan ;)
Men JAG är rädd för Slender. Speciellt nu när det inte var nå snö på träden blev det extra mörkt.
Börjar jag tänka på Slender så får jag fan bråttomt att hitta en väg ut från skogen. Är helt creepy här i byn när det är kompakt mörker. Pannlampan gör det nästan värre eftersom då finns risken att faktiskt få syn på han när man blickar omkring. Hahaha. Tur att Karlsson är en orädd herre iallafall. Litar på honom.
 
 
Imorgon blir det jobb igen, hoppas dagen går fort. Jag har söndag idag så det känns svinrtåkigt att jag måste ha TVÅ söndagar den här veckan, blä. Imorse visste jag knappt vad det var för dag, var så jävla trött, fick tänka efter hur länge som helst.  Haha.
 

Tis, 26 nov, 2013

Nu har jag tunga veckan framför mig, är bara ledig en dag. De kommer så fort de här veckorna. Usch för att jobba såhär, känns som om man aldrig är ledig. Tycker Eriks jobbande låter så härligt, jobba en vecka, ledig en vecka. Då har man ju en hel vecka att vila. Iofs så är ju säkert jobbveckan tung men den går nog fort med tanke på att man sedan är ledig en hel vecka. Dessutom dagtid hela tiden, det gillar ju jag. Nåja, jag ska vara glad över det jag har :P
 
For ut och red sent igår efter jobbet. Slängde bara på ett träns och reflexer och hoppa upp. Det var mysigt, man blir som alltid på så bra humör. Men jag kan säga att det är fan knivigt att hålla sig kvar i galoppen när ponnyn börjar bocka och man sitter utan sadel, just ponnyer, de har som så kort hals så man har så svårt att hinna knipa åt med benen när man börjar fara längst halsen, större hästar känns lättare, med Måns har jag hängt på halsen då han tillslut rätat upp sig :) men jag for aldrig av igår, det var snälla bocksprång.
Inte som i Keski när jag flög som en båge över huvudet (kändes det som iallafall, hihi).
 
Det ska få ljusna lite grann och jag ska vakna lite grann så ska jag och Mephisto gå på ridbanan och känna hur den känns. Hoppas den inte är för hal. Annars får vi fara i skogen.
Ihelgen har vi haft sällskap av både älgar och renar.
 
Var sjukt trött imorse (som vanligt då), somnar ju så himla sent. Men jag kan inte somna även om jag lägger mig tidigare. Dessutom när man har jobbat och kommer hem känner jag att man vill som sitta ett tag och ta det lugnt. Inte bara komma hem och lägga sig. Det kan jag ändå aldrig göra men iallafall.
 
Imorgon är det löning som jag har väntat på så ;) haha. Inte kul att vara luspank. Har en massa saker att betala känns det som.
 
Vintern är fan TUNG. Ingen nyhet där. Men jag tänkte på det, rätta mig om jag har fel.. Snart i dec är vintersolståndet eller vad fan det nu hette, sedan står det still i 3 dagar, och sedan vänder det! Några ynka minuter ljusare för varje dag!! Jag ser positivt som fan på detta :D för det är snart! och ännu har jag inte hunnit bli sådär superdeppig över mörkret och snön.
Men när man tänker på det. Strax är det december... Sedan Jan, feb, bara vi får de två månaderna överstökade så kan det bara bli bättre. Är inget fan av Jan och feb. Sedan går det bara mot det rätta hållet. Känns bra.
 
Nästa vecka ska vi sätta igång på riktigt med det där jobbiga men ack så nödvändigt. Ouuuufff..... Men det ska bli bra.
Får typ ont i magen bara jag tänker på det.
 

Tors, 21 nov, 2013

Glömde ju skriva om hur det gick med hovslagaren förra helgen. Värt att nämnas. Har ju vart problem innan med Mephisto, vet inte riktigt hur det har sett ut men han har stegrat och haft sig vid verkningarna så han har fått lugnande för att det ska kunna genomföras.
Fick ju utskrivet  lugnande så jag hade till hands in case of. Dock behövdes inte den användas. Han var lite smått orolig av sig och drog undan fötterna otaliga gånger, just framhovarna, bakhovarna var han lugn som en kossa om jag får säga. Men allt var ju hanterbart. Dessutom har han en annan hovslagare nu också.
Det var en så oootrolig lättnad att det gick så bra! Jag har varit sjukt oroad över allt det här och om att behöva ge lugnande varenda gång. Så behövdes det inte och allt gick jättebra. Phew :) ett till problem ur världen :)
Kan ju passa på att skryta om Karlsson då också, han är det ju aldrig problem med, haha. När det är hans tur tar jag en pall, sätter mig bekvämt framför honom och så står han med huvudet halvsovandes i famnen tills det är klart :D
 
Har beställt lite grejer. Är fan sent ute med julkortet iår.
Bland annat kläder åt mig själv, varma tjocka tröjor och koftor, gardiner och nya ridvantar och den där saken man har under hjälmen. Tror att jag kommer frysa öronen av mig idag eftersom jag har tappat bort min. och lite kul grejs åt hästarna. Löning nästa vecka, yaaayy :D
Helt underbart att börja få en fast inkomst varje månad, det har jag också glömt att nämna, går på fast anställning den 1 dec.
 
En jobbdag till sedan 3 dagars ledighet. Mys. Ska julpynta xD jobbhelg sen igen så lär ju inte hinna då. Dessutom blir set ju så mjuuuusigt.

Ponnyskrutt

Tacka de högre makterna för att jag har världens sötaste, snällaste och gladaste ponny
 
 
Mitt glada humör sprack någon gång efter jobbet och jag var nära på att explodera för minsta lilla sak. Så hoppa jag upp på den härs mjuka rygg och for några vändor i snön. Härligt. Tog bort all negativ energi :D
Älskar ponnyskrutten. Han är alltid så glad när man kommer :)
Höll på kikna av skratt när jag inte kom upp utan pall, red barbacka.
Håller dock på att trilla av när jag inte kan sluta fnissa, hihihi

Myspysritt

 
Jag på Mephisto och Erika på Joggis
 
 
Yvonne på Gormur bakom mig :)
 
 
 
 
 
 
 
Joggis och Mephisto bekantar sig :)
 
 
Gud vilka mysiga bilder vi fick. Härlig ridtur idag med Erika och Yvonne.
Måste göras om snart :D synd att jag har förmiddag imorgon, man hinner inte med ljuset :(
 
Karlsson red jag igår med sällskap av Emilia och Gormur. Red i kolsvarta skogen, haha, men det gick bra, jag hade pannlampa. Men tur att vi hade sällskap blir alltid så skraj om det är mörkt, haha.
 

Katterkatterkatter

Jag har en katt i famnen och jag har saknat det så! Lillisen ♥
min lilla pälsboll. Zelda är typ alltid och gosar men Lillisen har fortfarande hållt sig undan för valpen. Nu är det harmoniskt hemma, haha, jobbar så hundkräket är hos svärmor och svärfar, de är barnvakt. Haha vilket lugn det är här, love it ;) Pälsbollarna har tagit upp hela min säng så jag har trängts med Erik på hans sida, hihi. Skulle inte kunna leva utan katter. Jag vill ha en till kisse att dadda med :DDD
Hästarna härjar som två unghästar i hagen trots kylan, blev så tvärt kallt att man fick en liten chock. tur att det inte är -30 iallafall ;D Erik försöker få igång lastbilen så vi kan hämta höbollarna, inte hunnit innan, de är bara i Keski hos Erika men vi måste ju komma dit och hem också. Känner mig lite dålig här för det finns inget jag kan göra för att hjälpa.

En snabb imorgon och sedan är det ledig helg. Me like. Hovis på lördag. Alltid något att göra, men just nu är jag på bra humör trots att jag är sliten och DÖDSTRÖTT. Kunde inte somna igår. Men då går det nog bra inatt.
 
Läääängtar till julafton för det ska  bli så uuuuuunderbart att få vara ledig på julafton. Jag minns knappt hur det kändes, haha. Bara vara hemma och ta det lugnt, fira med min familj. Känner redan lugnet.

Ons, 13 nov, 2013

Influensatider läste jag att det var.. Men alltså.. Det verkar det ju vara hela tiden. Året om är det influensatider, haha. Tur att jag inte vart sjuk på över ett år :) (peppar peppar, ta i trä) dock när man väl blir det klarar man sig knappt upp ur sängen, minns förra gången, skulle gå och ta av hästarna täckena och höll på att svimma för att det snurrade så i skallen. Hemskt :O nåja, har inte planerat att bli sjuk, har inte tid med det, jag verkar ha ett bra immunförsvar.
 
Igår var jag och red med Yvonne, en härlig  ritt, mjuk och fin, man kan verkligen slappna av med Mephisto. I början var han ju pigg och studsa lite men sådant är bara roligt. Han verkar tycka det är roligt att få komma ut med deras pigga små islänningar :)
 
 
Ser att jag måste köpa en ny reflexväst (den är från Måns tid), reflexen verkar inte funka, speciellt om man jämför med Yvonne här nedan
 
 
Det var iallafall en jäkla härlig ritt, jag behövde det, blev så pigg och på bra humör efteråt.
Bakade kanelbullar efteråt, har tänkt göra det ett bra tag men aldrig tagit mig tid för det.
 
 
Ska fixa lite grejor nu och sedan ska jag fara samma runda med Karlsson. Måste nog linda mina knän ifall jag inte rider barbacka. Stora blåmärken på insidan av knäna. Det är hemskt, får det av alla sadlarna, har aldrig fått det förut och det är samma sadlar. Funderar om det beror på att jag fått så äckligt beniga knän eller vad fan det kan vara? Det gör förjävligt ont iallafall. :( får väl helt enkelt linda om knäna. I december får jag ju dubbel lön och då ska jag köpa en ny sadel iallafall. En bomlös spansk sadel har jag tittat på åt Karlsson. Inte för att han är nå spanskt direkt men de är bekväma :) och bomlös blir nog bäst, det är skitsvårt med sadlar åt honom.
 
Jaja. Måste till stan senare.
 

Jag tror jag har sömnbrist.

Blööööööh... Trött. Ingen idé att vila nu, väntar några timmar tills det är dags att lägga sig, fast då är jag väl pigg.
Höll på att döda min jävla telefon imorse (borde skrivit inatt, omänskliga tider att kliva upp). Jag snoozar ju som en dåre, jamen minst 5 gånger iallafall. Jag ställer larmet tidigare så jag ska få snooza..... o.O
Iallafall så tryckte jag på någon knapp så larmet försvann men fortsatte tjuta. OCH DJÄVLAR BLEV SÅ ARG SÅ IN I BOMBEN för jag fick inte av det! Det tjöt och tjöt och tjöt........ Var tvungen att slå av och på telefonen.
Men det var nära att det blev godnatt för alltid där. Hittade verkligen inte vars jag skulle stänga av. Kanske hade löst det ifall jag var mer vaken, iofs så blev jag vaken då jag blev så arg. GAh.
 
Huvudvärk fick jag nu. Antagligen för lite sömn och waaaaay too much kaffe. Är iallafall ledig imorgon, skönt.
Jobbhelgen gick snabbt och vi har haft massa att sysselsätta oss med, dock är jag så jävla sliten på kvällen att det är äckligt. Men det är väl så. Fick världens sammanbrott när jag kom hem också O.o (som om det vore ovanligt, haha)
 
Jaja. Måste gå ut och greja. Vill bara att den här månaden ska vara över. Eller det hade åtminstone kunnat vara helg, då kan man ta det lugnt :)
Vill faktiskt ha julmys känner jag. Fast vi är ju snart där också.
 
 
Bild från tiden vi stod på Andra Sidan. Det där är Karlssons vanliga uppsyn. :)
 Ååååh och hans flufflugg. Nu är den inte lika fluffig :( den nöts alltid bort lite på sommaren. Men den kommer väl snart :) ♥
 

Ännuuuu mera snö...

Fyfan det här jävla skitstället med all jävla snö. Snöar igen. Jag vill inte ha meeeer. :(((
Vill vara ledig helgen så jag kan fara och kolla när de rider för Lasse, vill överhuvudtaget vara ledig så jag bara kan gå hemma och glassa. Och så vill jag hinna rida medans det är ljuuuuuust. Haha, såhär känns det inför varje jobbarhelg :D Önskar att jag var mångmiljonär så hade jag bara kunnat gå hemma och köpa vaaad jag vela :D men vem önskar inte det? Några påpekar att det skulle bli tråkigt i längden om man inte jobbar, HUR skulle det kunna bli det? Man hade ju haft pengar och hade kunnat göra roliga saker varenda dag xD
Jaja, är lite bitter för att jag är nästintill pank just nu också. Bara jag får jobba bort första långa dagen så kan man tänka sedan "bara en dag till" :) det jobbiga är, att efter varje jobbarhelg så jobbar jag ALLTID fm på måndag. Det är faktiskt lite tungt, är bara jag som har sådana skift. Men då är det ju iallafall inte hela dagen, brukar tänka så :)
Bakom mina klagomål så är jag faktiskt glad över att jag får jobba så mycket. För hur skulle jag annars få in pengar? Livets mörka sida.
 
Har vart och promenerat med Mephisto, de hållt på att koppla elgrejor så elen till stallet har vart av och jag hade ingen lust att stå där i mörkret och göra iordning. Men promenader är bra också, bara det att det är så jäkla kul att fara och rida :D
 
Jaaaja. Hoppas helgen går fort.

Kladdkakans dag

Men vafan.. En sådan dag också. Måste slänga ihop en, är ju en av de enklaste sakerna som går att göra. Dock så sprang den här dagen iväg i 180.. Varför kan inte dygnet ha mer timmar? :(

Tänkte gå ut och mocka klart också, orkade inte innan. Var så frusen efter ridturen med Erika. Red den där vägen som vi aldrig kommer ihåg vad den kallas.. Jag rider till Keski iallafall, möter upp henne och så genom skog och mark och ut vid e10an längre bort. Där skiljdes vi åt och jag fortsatte över vägen och kom ut efter gamla vägen i Leipo. Var som en jäkla snögubbe när jag var hemma igen, färdades ju genom en smal stig och med tusentals snötyngda grenar framför :D Haha. Så jag blev frusen väl hemma. Men det var en mysig ritt :D Fasen så fint det hade vart om snön hade kunnat stanna på den här nivån. Drömma kan man ju...
Stötte även på en hjord renar. Tänkte för mig själv att nu blir det att åka av.. Karlsson blev ju skitspänd. Men det var inge att oroa sig över. Renarna med sina bjällror stack när vi kom ångandes och min söta och stadiga ponny travade förbi.
Önskar åter igen att man skulle ha en kamera inne i skallen och knäpper bilden med en ögonblinkning. Tänk va? Vad fint det hade vart! Man hade kunnat ha kvar alla fina ögonblick man vela. Och så kopplar man bara upp sig till Internet och för över bilderna. Hahaha.
Mephisto har fått vila idag. Måste kliva upp tidigt imorgon så jag hinner göra någonting innan jobbet. Är som sagt skönt att vara vaken på morgonen men det är ju ett rent helvete att lämna den varma sängen.
 
Nåja. Iväg och mocka och spåna.
 
bilden är ett misslyckat kort, vela ha uppifrån på hästryggen, hur jag nu ska förklara bättre. Tyvärr har jag inte så långa armar :D Nåja, är så sällan det kommer bilder på mig så jag bjussar på denna.
Måste göra något åt håret, det är rosa(inte ok!!), världens fail, är så obrydd just nu, haha. Slänger bara i en färg innan jag ska hoppa i duschen.
 
 

Ledig och alltid lika mycket att göra.

Tänkte ju göra om min blogg så kanske det skulle bli lite roligare att blogga men det blev aldrig. Haha, har ju ALLTID något att göra. Har man tid över för "annat" så behövs det alltid städas eller dylikt.
 
For idag till stan en snabbis med Åsa, Lisa och Björkman. Hämtade ut pengar till höbollarna och handlade lite. Typ.. Cappuchino och chips. OCH nu kom jag på att jag glömde min blåbärssoppa, lever ju fan på det.
Fast idag har jag faktiskt ätit tacos, Erik fixade ;) var typ klart när jag kom in efter ridturen så det var fint :)
Nu är jag näst intill pank så den här månaden får gärna gå jävligt fort. Och det gör den ju, jag jobbar ju ganska mycket så hinner inte med så mycket att klaga på att jag är pank.
 
Var ju och red, med sällskap av Emilia. Blev på bra humör efter det, vi for bara efter gamla vägen och tillbaka, den är ändå rätt bra att fara efter. Dessutom var det NÄSTAN helt mörkt ute och det finns inga lampor efter den vägen. Haha. Måste prova nästa gång att ta pannlampa, är ok bara man har sällskap. Jag är helt allvarligt talat mörkrädd. Vägen kändes mjuk och fin och hästen kändes mjuk och lydig :) 
 
Imorgon är jag också ledig. Bara att ta vara på det.
 

Sön, 3 nov, 2013

Lite bilder.
 
 
 
 
 
 
Jaja, nu blev det bara på Mephisto. bilderna på Karlsson från igår har jag inte på datorn.
Var och galoppa med Karlsson i snön igår och idag med Mephisto. Eller vi tog det mest lugnt, hade sällskap av Emilia och Gormur och hon var sadellös :D och hästarna var rätt pigga. Men nån liten galopp blev det, förvånansvärt lugnt och kontrollerat också. Helvete att Karlsson är ju vildare än Mephisto xD

Tycker att alla mina hästar, dvs Teddy och Karlsson blev alltid så i gasen så fort jag ridit med Yvonne och Emilia, blir alltid supertaggade av islänningarna. Man får typ sitta och hålla i sig. Mephisto var stencool. Och det var så skööönt att bara kunna rida helt lugnt och sansat! Galoppera och bara ta det lugnt, knappt behöva hålla i tyglarna. Mephisto är en väluppfostrad herre.

Umm.. Nästa vecka hade vi gärna kunnat hoppa över för det är min jobbarhelg. Jaja, det blir ju pengar. Men det är ändå alltid skönast att bara vara hemma och slappa :D
 
Nu lär det bli mer uppdatering av bilder efter som jag har en bättre telefon, MYCKET bättre än min förra.