Tors, 30 okt, 2013

Uäh vilket underlag det är just nu, hårt och svinhalkigt. Jag som hatar snön, men nu får gärna vintern komma ordentligt, jag törs inte rida när det är sådant här underlag, det är ju nackdelen med barfotahästar. Kan iofs rida på gräsmattan vars snön ligger orörd kanske, men jag vill ha en ritt i skogen just nu. Solen skiner :D

Nästa vecka skulle väl höbollarna komma, skönt. Men måste införskaffa ett sådant där nät som man drar över, för Karlssons skull. Dock är han ju så helvetes bra att få ut höet ändå, såg bara hur det var med den där "slowfeeding-nätet", Han listade ut det på nån dag och då vet jag inte om det var så mycket slowfeeding i det hela. och just nu har jag ingenstans att hänga upp den. För isigt att slå ned något i hagen. Får vänta till våren.
Fick hjälp av mamma och pappa igår att fixa till hagen, var ju inte så mycket, jag och Erik hade ju redan slagit ned stolparna. Men ändå. Har em och som vanligt alltid stressad. Men det är bara idag kvar för den här veckan, eller ja 2h på fredag men det var mest för att hjälpa till när de inte fick ut någon. 2h är ju inget.
Hästarna har gått på ängen i ca 2v eftersom de har varit och borrat bergvärme här, ska koppla in det sista nästa vecka, så den hagen tar jag bort imorgon.
Skönt att kunna se hästarna från köksfönstret igen :)

Är faktiskt riktigt behagligt inomhus nu. Jag kan gå i linne utan att hålla på att frysa ihjäl, vilken lyx det är xD blir kanske en bra vinter :P just nu längtar man bara till julen känner jag, haha. Vill julpynta! Säger jag nu, jag vet hur det ALLTID blir den dagen jag drar fram allt, får världens jävla utbrott för att det är någonting som inte fungerar och så är jag arg resten av dagen och hatar julen :)
Men ska iallafall inte jobba den här julen, känns förjävla skönt, jobbat 3 år i rad nu. Hade jag haft kväll på julafton hade jag jobbat men nu föll det sig så att jag var ledig så jag ska vara med min familj. Skönt. Får man för en gångs skull ta det luuungt :)
 
Sist skrev jag ju om den där LKAB-festen som jag var motvillig till. Det visade sig att det var skitkul. Men jag anar att det lite kanske berodde på att ölen var gratis....? :D Haha. Helt perfekt.
Mindre perfekt var att de hade Darin som artist, kan inte förstå att de döper festen till "Rock it" och så har de Darin som artist? Jag blev så skrattig över det hela för jag hatar ju verkligen Darin. Han är så mesig. Är nog mest mammor som tycker han är söt och därmed bra (t. ex min mamma)

Jaja, om jag skulle få försöka få lite gjort.
Höll nästan på att gå under förra veckan av humörsvängningar eller vad man nu skall kalla det? Grina, för att sedan få ett utbrott och sedan grina igen. (Nä jag är inte gravid, detta måste alltid nämnas för att de flesta föreslår alltid det som förklaring och det STÖR mig. Jag mådde inte bra helt enkelt) 
Den här veckan har varit lugn. Men förra veckan var hemsk, stod och skrek gång på gång "JAG ORKAR INTE MER!!" för att ändå fortsätta. Nä fy vad jag mådde kasst, stod verkligen på gränsen. Hoppas det blir bättre nu. 
Alltså jag måste åter igen verkligen tacka vad man nu ska tacka att jag har mina hästar att ta hand om, hade jag inte haft dem, då hade jag inte klivit upp ur sängen mer. Så känns det. Skulle legat där tills jag ruttnade.

Nåja. Nu känner jag mig gladare iallafall. Skall göra en pumpa-lykta idag :)
 
 
 
förra  veckan tror jag. Sådär lagomt med snö då, haha.
 
 

Fre, 18 okt, 2013

Behöver jag ens berätta att jag torkat bajs idag igen? Diarré i hela hallen typ nu. Och ändå var jag upp och ut vid 6. Orkar inte. Borde låta det vara och bjuda hem en massa folk och typ "jaa, såhär lever jag". Med bajs lite varstans. Är så jävla känslig för lukter på morgonen, håller på att kräkas när jag ska ta upp skiten.
 
Känns som en jobbig dag idag. Jag ska på fest. Nu när jag tänker på det känns det jävligt lockande att bara mysa ner sig i soffan istället ikväll. Men nu har jag ju lovat och det blir kanske kul. Fest för Lkabs anställda. Hoppas det inte är en massa fint folk, då känner man sig inte riktigt hemma :P och kommer det gubbar och bjuder upp till dans springer jag och gömmer mig! Hahaha. Vet inte ens om folk kommer att dansa, men det skulle inte förvåna mig.
Kul iallafall att för engångsskull göra sig fin och tillochmed ha ny klänning på sig (och jag som inte är bekväm i klänning) jaja. Den är fin och det. en blå.
 
Igår var jag på tur i Keski med Erika och Yvonne. I nysnön. Med Mephisto. Var jättemysigt, synd att jag inte hinner idag för idag är det finare väder. Mephisto är så fin och mjuk att rida, ja han är ju rädd för extremt löjliga saker och ser spöken då och då. Men det är ju hanterbart, jag har blivit lite för bekväm med Karlsson som oftast går på som en ångvält, haha. Men det är roligt med två hästar som är helt olika att rida. Det blir aldrig tråkigt :)
det är så extremt skönt att båda är barfota, inga styltor och halkade inte ens (förutom när man korsar vägar får man ta det lite försiktigt) och inge tjorv med att behöva skruva på broddar. Barfotahästar är bäst :D
Det är som så enkelt.
 
Jaja. Om man typ skulle ta och fräscha upp sig lite. Eller mja, kan göra klart stallsysslorna först. Måste få i mig något också. Igår fick jag så jävla lågt blodsocker så jag hade spagettiben, det är obehagligt. Men det är så jobbigt att äta. Eller det är inte jobbigt att äta, jo på morgonen, men det är jobbigt att fixa något att äta. Orkar typ inte.

Kräkfest.

Haft kräkfest här imorse. Så trevligt uppvaknande alltså. Och när jag fixat allting med allt så ligger alla och sover igen. Man skulle kunna tro att man har ett gäng grisiga ungar hemma. Skönt att sova, men jag ska hinna rida innan jobbet idag så det blir inget med det.
Har faktiskt varit hurtig och cyklat också, hade ändå inte så dålig kondis som jag trodde jag borde ha, mest var det jobbigt för att det blåste så kallt att det gjorde ont i öronen. Ska leta fram ett pannband.
Hoppas INTE att snön kommer i veckan som alla säger att den ska göra. FYFAN. Ok, om det skulle stanna på en meter. Haha.
 
Suttit och tänkt att varför i helvete jag bor här, jag hatar snön, jag hatar alla aktiviterer som man kan tänkas sysselsätta sig med under vintern. Men... Det är ju här jag har allt, familj, vänner.
Jag skulle iallafall inte kunna lämna allt det.  Har ju överlevt såhär långt med vinter så jag ska nog klara mig resterande av mitt liv. Men jag kommer att fortsätta älta om att jag hatar snö. I all framtid.
Ok, en positiv sak med snö - rida i nysnö. Det är alltid lika kul :)
 
Och så har jag ju köpt den här till Karlssons sadel
 
 
Provade den häromdagen. Gud vad varmt och mjukt man satt. Perfekt i vinter :D
Måste nog införskaffa till Mephistos sadel också.
 
Hoppas bara den här månaden som är kvar går fort som fan och så nästa. Har lite ont om pengar just nu så jag snålar :D väntar på att få betala pallen med spån jag köpt. Måste hämta den snarast från stallet i Gällivare.
 

mån, 7 okt, 2013

Jobba, äta, rida, duscha, sova. 2 av 5 är ju iallafall roliga sysslor :) blev äckligt trött nu, energin bara försvann. Tur att det inte är mycket kvar av dagen även om jag inte ser fram emot morgondagen.. hann ju med allt jag hade planerat idag, inklusive hämtat ut mitt paket som hamnat i hakkas av alla ställen, har vart sjukt irriterad över det. slöseri med tid att åka dit så in i helvete. 
 
Ska jobba dubbla imorgon, brukar helst undvika det, man har fan inget liv då och det är inte värt. Men det är ju bara en dag... får se det så. Jaja. Duschen nu, vela bara ta det lugnt några minuter  X)

lör, 5 okt, 2013

Fick börja morgonen med att tvätta hunden från skit, luktade så vidrigt att jag nästan kräktes. Stod och hulkade. Kul. Så idag, än så länge, är jag på uselt humör. Trött också. 
 
Väntar på att erik ska komma hem så jag kan göra något. Jobbigt att vakta hans hund..
 
Mephisto är jobbig att fota, står inte still med huvudet :)
 
 
ska hänga upp tvätten, sedan ut och smörja hästarnas träns och sadlar.. och KANSKE ta in ute möblerna.... lat.

Fre, 4 okt, 2013

Inte speciellt jobbig start på jobbveckan :) känns bra. har somnat som en stock på kvällen, nä, det där var att överdriva, men nästan med tanke på hur jag har haft det innan. Så nu känner jag mig okej. Är nog kanske bristen på sömn som har rubbat mitt psyke under hela sommaren.
Fast har ju varit mycket annat jobbigt och psykiskt krävande saker under sommaren. Massa oro. Absolut en hemsk sommar.
 
Nu ska jag ut och rida. Måste kolla när jag ska till stan så jag kan hämta Mephistos andra sadel av hans matte, får duga med bomlösa som jag har tills dess. Bara det att jag tycker man sitter som en krabba i den, kommer inte åt med skänklarna ordentligt. Men det går nog bra, är ju bara lugna skrittrundor jag är på just nu.
 
Ja jo, här Johanna har du en bild.
 
 
Hon är 4mån, lika hög som Flora och växer fortfarande.. Så ingen liten sak, haha.
 

Ponnybus och första jobbdan

 
Vart på ponnybus efter jobbet. Allt på sniskan. Ska bättra mig till nästa gång och reda till allt innan jag tar en bild, så får jag kanske en helt perfekt bild :D Men tränset var ju skräp, stenhårt, hjälper inte att smörja. får böja med våld.
Yvonne skulle ta lunch åt mig imorgon, tack! :) Slipper jag grubbla över det. Eller ja, det brukar alltid lösa sig men när hon ändå var hemma så kom jag att tänka på henne :D bra om man kan hjälpas med fodringar om det kniper.
 
Första jobbdagen idag. Gått bra och allt det där. Pigg på morgonen konstigt nog. Men var ju som semester när valpen är hos svärföräldrarna, haha. Lugnt och skönt. Mysiga katter framme :)
 
Nu dusch. Måste hålla mig vaken ett tag men blir nog inga problem, Stephen Kings "Under The Dome" börjar idag på Femman kl 22. Missa inte. Tyvärr har jag inte hunnit läsa boken. Ska beställa den på två röda.
Finns ingen mer briljantare man än Stephen King.
 

Gahah

Fyfan. Haft magsmärtor från att jag gick och la mig igår kväll till idag, nu känns det lite bättre. Men ändå inte bra. Legat med värmekudden över magen i hopp om att det skulle hjälpa men den var så tung så kändes som att det bara blev värre när den tryckte ned magen. Vaknat nån gång under natten och haft så jävla ont. När jag skulle ut med hästarna fick jag vika mig dubbelt ett par gånger för att det gjorde så ont. Sen tog jag igen sömnen jag förlorade under natten, så känns lite bättre.
Så fort jag tänker på något krävande och jobbigt som jag vet att jag måste fixa så känns det i magen, jag vet inte ens hur jag ska beskriva det.. En orolig känsla, som en slags rysning inne i magen som gör ont.
Snart kommer väl magen att krascha.
 
Är smått sur också. Människor som bossar över mig. Gör si och gör så. Orkar inte käfta, låtsas vara snäll och bara "..okej.. Ja.....". Hur länge jag klarar detta har jag funderat. Det tär på humöret, är arg när jag kommer hem. Kommer väl explodera någon gång. Vill helst inte det.
 
Och jag som skulle göra klart en massa idag tidigt. Inte funkat pga idiotmagen. Skulle ju vara flitig. Får försöka i em. Är också moloken för att det bara blir mörkare tidigare och tidigare. Det förstör.
 
Nåjo. Tänka på glada saker var det. Funkar i viss mån tills man kommer tillbaka till det jobbiga igen.

Tis, 1 okt, 2013

Helveteeee vad jag är trött på morgonen. Längtar nästan tills jag blir gammal och kliver upp 5-6 bara för att det helt enkelt inte går att sova mer. Och den där tiden, när jag slutade skolan och inte hade nå jobb, jag klev upp varje morgon kl 6, promenerade med hunden och sådär höll jag på, saknar den tiden. Varför kan det inte vara så nuuu? Nu går jag och släpper ut hästarna och rastar hundarna med så mycket sömn i ögonen att jag knappt ser något. Och att lämna sängen.. Det är en pina, just då känns det som det värsta som finns att göra. Är så kallt att lämna den. Och nu är det ju full rulle på morgonen, när hundarna vart ute får valpen energin från helvetet (saknar mina tysta lugna mornar, önskade mig aldrig en valp.) Flora är ju världens bästa, när det bara var hon gick hon och sov igen på morgonen, även fast man inte själv gjorde det xD hon har inte det heller så pass lugnt just nu.
Får stå ut Eriks jobbveckor, annars fixar han ju hunden själv.
Går nog och vilar en stund sedan, somnade ju bra igår kväll, var nog för att Zelda kom igen och la sig på kudden ovanför mitt huvud :) Myyyys. Saknar ju mina kissar, Zelda har blivit lite modigare för odågan.
 
Karlsson fick hovarna verkade igår och Yvonnes och Emilias hästar fick nya skor, Manadís passade även på att göra ett litet besök i min stallkammare. Galen häst :D Så vart lite sent.
Tidigare var jag och skrittade med Mephisto, gick super. Han är ju jättesnäll. börjar undra varför folk säger att han är så tokig egentligen :P pigg och på alerten men det är bara skoj tycker jag :)
Oj, har ju inte ens nämnt det, han ska stanna här ett tag, hans mattar tyckte det lät som en bra idé också. Känns jättebra, som en stor sten lyfts från mina axlar. och ett + är ju när han och karlsson går så bra tillsammans också. De har kul tillsammans. :)