-

Jag är trött och har en katt som promt ska sitta i min famn. Inte har man ju hjärta att köra iväg dem heller. Dessutom är det lillisen, man kan putta ned henne på golvet ett x antal gånger och hon hoppar upp lika fort igen. Zelda däremot har jag fått för mig att hon tar illa vid sig, det ser så ut iallafall. xD Så henne är jag alltid jätteförsiktig med, haha.

Om man skulle ta sig en liten tupplur innan man börjar med skolarbeten..

Boktips

Tänkte tipsa er om en förjävla bra bok.

Släktet (The Strain) av Guillermo del Toro och Chuck Hogan.
Del toro är känd för sina filmer Hellboy och Pans Labyrinth.

Det är den första delen av trilogion.

Denna bok tipsar jag speciellt till de som är spyless på gudomligt snygga vampyrer som är vegetarianer osv. I den här boken möter vi riktigt jävla skräckinjagande vampyrer som inte har något mänskligt kvar.

Jag tror inte att ni kommer att ångra er, den här boken gjorde så att jag kom in i min så kallade "Läsperiod" igen.
Ibland läser jag ingenting alls men när jag är inne i läsperiodern plöjer jag igenom hur många böcker som helst. Oftast är det en dålig bok som drar ur mig ur den här perioden.





Här kommer en liten smygtitt.

 


-

Jag förstår icket varför prov måste vara så tidigt på morgonen. Hade varit myyycket bättre ifall det var lite senare då man hinner plugga lite innan. Men jag får väl läsa i bilen. Dessutom hatar jag att de har bytt provdag, fredag var mycket bättre. Slutet av veckan, kändes bara skönt. De flesta är lediga på fredagar, ja jag har en lektion så det är inte mycket, tisdagar däremot är JAG ledig. Hmpf.

Känner på mig att detta prov inte kommer att gå bra heller. Det är inga svåra ämnen, men det går bara inte in i huvudet. Och jag minns förra provet, jag pluggade på som attan och kände mig skitsäker och så när jag väl satt där failade jag enormt. Provet var skitskumt, typ inte alls det man skulle kunna fanns med. Irriterande och det gör mig nervös.

Har suttit och kikat på hästar och har hittat en som verkar perfekt. Synd att pengarna inte finns ännu.. :< aja, bara  att spara men det är också svårt när man har andra utgifter. Blä. Måste börja köpa lotter. Men det är ändå bara gamlingar som vinner på lotto och dylikt för de är de enda som har tålamod att sitta och spela.


Jobbigt.

Jag är törstig som fan. Och det är inte vatten jag vill ha, jag vet inte vad jag vill ha och det stör mig. Nypressad apelsinjuice låter som en bra idé men jag har inga apelsiner :|

Jga har tusen grejer att göra idag + hela veckan och jag känner att jag bara vill gå och dra täcket över huvudet.
Ingen som har lust att byta liv de närmaste 3veckorna?

Kissisar


Mardröm

Jag kommer fan inte ihåg senast jag hade en mardröm.

Har gått och lagt mig riktigt onödigt sent och bara fått ett par timmars sömn. Skulle i vanliga fall blåsa på ännu men då kom ju denna mardröm över mig och jag vill helt enkelt inte sova mer. Ögonen är svår att hålla öppna.

Jag var hemma hos mamma och min syster och mormor var där. Mamma hade en glasskärva/spegel som hade något speciellt månljus i sig och tog med mig ut för att jag skulle titta i den. Hon skulle rent utav tvinga mig. Åsa hade gjort det innan. Jag fick tydliga instruktioner att jag först skulle stänga ögonen hårt och sedan skulle hon trycka glasskärvan mot mina ögon och jag skulle öppna dem och stirra i i den. Sagt och gjort och jag såg ett par groteska ögon stirra in i mina och jag kastade mig baklänges. Mamma försökte få mig att fortsätta för detta var något jag måste göra. Men jag vägrade och tillslut flydde jag på Karlsson mitt i natten.

Det är svårt att återberätta så att den ska låta lika obehaglig som den var. De där ögonen.. Glasskärvan som jag drömde om ligger här utanför, jag tittade på den igår och funderade vars jag skulle slänga den.

Nä fy jag vill inte sova nu, kan kan jag säkert men jag vill inte. Ska hinka i mig några liter kaffe istället.

Utekatt - Nejtack.

Detta är en av anledningarna till att jag inte vill ha en utekatt.

Säker hade denna ungar också som nu ligger och svälter. Den fd. stallkatten som bor hemma hos min mor smet ut och kom tillbaka med denna, mamma hade ju klagat på att hon börjat bli lite hungrig. Nej sånt här vill jag inte se, även om det är naturligt för katten.


Jag trivs med mina innekatter. De andra anledningarna är ju att jaaag skulle vara så orolig hela tiden att de skulle bli överkörda, uppätna, ihjälplågade osv. De är ju mitt allt. + att folk klagar så mycket när katter kommer och pissar och skiter på deras grejer, det kan jag förstå. Ska man ta upp skiten efter hundar så ska man ta upp efter katter.
Nä mina katter har ju aldrig varit ute heller (bara en kort sväng med koppel, Zelda skulle raka vägen in) så de vet ju inte vad de missar. Ifall de skulle ta en sork inomhus skulle jag väl inte klaga, hnngh... Kanske lite, de är så söta. Men jag vill ändå inte ha sådant inomhus så..:) Jaja.


Flora är då superenkel att avmaska.. Jag stod och funderade en stund hur jag skulle gåtillväga, blanda i maten, tvinga ned tabletten vilket är äckligt. Nää så testade jag att bara ge den åt henne, den var borta i ett naffs :) den verkade ju inte smaka dåligt heller, då skulle hon ju spottat ut den. Men det var väl godiset efteråt som hägrade.


Igår gav jag Karlsson en ordentlig borstning och sedan tog vi en ridtur i blåsten. Hatar verkligen när det blåser. Träffade Ida efter vägen också!^^ Det var ju som synd att jag inte kunde stanna och prata med Karlsson skulle iväääg fort fort :)

Fan jag skulle vela ge han ett bad... Hoppas på varmare dagar då.  


Mina små baaarn ♥

Zelda har legat och sovit med mig i sängen i natt, det gjorde mig jätteglad för jag minns inte senast hon gjorde det. Sista tiden har hon ju bara löpt och varit allmänt avig. Nu har hennes keliga sida kommit tillbaka :) och så låg Lillisen på andra sidan vid Eriks fötter, men där sover hon alltid :p fast det är alltid MIG som hon ska störa genom att vara överkelig när jag ska sova eller när jag just har vaknat. Hon kommer springandes så fort hon hör att jag börjar vakna. Det är sött men lite jobbigt när man är trött :p

Zeldas  sår ser mycket bra ut, läker fint. Men jag låter henne ha tratten på, jag vill inte riskera något. Och den har hon lärt sig hantera bra, nu kan hon springa i trappen utan att fastna :) Känner mig fortfarande elak men det är ju bara några få dagar kvar.. Vad glad hon ska bli när hon blir av med tratten :)
Ska nog ringa och "boka tid" med min systeryster så hon kan ta bort stygnen. Jag har tur som har en syster som kan det där, då slipper man åka in till veterinärstationen.

I fredags blev jag klar med sista delen av Nationella. Muntliga var sist, sådant som jag inte gillar men det gick galant, jag fick dessutom vara med en som jag känner så det var ännu bättre. Var jättenervös innan om vem jag skulle hamna med, det fanns en som jag var livrädd att hamna med för den människan skrämmer mig helt allvarligt O.O men det är tur att man har en lärare som tar hänsyn till att man ska känna sig trygg när man ska prata inför folk. Hon parade ihop nästan alla med en de känner sig trygg och kan prata med.
Nu återstår ett par småarbeten och några redovisningar.. 4 om vi ska vara exakt. Huvaligen.
Aja, skönt att få dem bortgjorda så fort som möjligt.

Borde börja förbereda för bokredovisningen..


Fredag

Sådärja då har jag dragit en kam genom håret, satt på tvättmaskinen, bäddat sängen. Då är det snart dags att göra lite vettigt utav dagen. Tyvärr så måste vi handla idag, det är ingenting jag gillar. Vi springer genom affären och glömmer hälften :D

Om några dagar är det 1 år sedan Världens bästa häst lämnade oss..


Sovmorgon

Fick sovmorgon till 9 idag iallafall. Skönt ändå att jag har blivit så morgonpigg och lägger mig i tid på kvällen. Har just vart på en promenad med Flora, igår fick jag med mig Erik på våran promenad. Då är man skillad! Och så fick vi ett uppfriskande regn också :p

När jag klev upp idag så kollade jag mejlen och där låg ett mejl från min lärare, lektionen var inställd. Då blev jag glaaad :) hatar torsdagar. Men det hade varit ännu bättre ifalla sista lektionen var inställd istället för första, eller ännu bättre - båda två! Men man kan ju inte få allt.

Imorgon är det fredag, fan så skönt.

Jag försökte fånga henne på bild medan hon hade älgens horn i munnen som en pipa. Men det lyckades inte x)


Pics

Idag har vi skenat för tåget, Karlsson är livrädd för tåget men inte för helikoptrar som flyger jävligt lågt rakt ovanför skallen, och skuttat över roliga diket. Helt perfekt.
Jättevarmt och somrigt väder.



Zelda går det för övrigt bra med. Tråkigt att jag måste tvinga henne att ha en trattjävel men hon börjar ju slicka i såret med en gång jag tar av den. Såret ser annars jättebra ut. Verkar läka fint. Några dagar till så blir hon nog av med trattjäveln.



Stackarn. Nu tog jag dock av den så hon ska få tvätta pälsen lite grann, det verkar vara uppskattat :)

Här är det iallafall en som njuter av livet


MJAUUUUU

Katterna jamar och jamar, sitter vars matskålen ska vara och stirrar på mig. Känner mig lite hemsk. Men Zelda ska bli kastrerad idag och då får hon varken äta eller dricka, vart utan mat och vatten sedan igår kväll. Och då har ju också lillisen vart utan, men de överlever. Zelda är dock den som verkar klaga mest över att inte få mat, lillisen springer bara runt och skriker efter en karl. Sätter fram mat åt henne så fort jag ska fara.
Känns lite läskigt men det går väl bra förhoppningsvis. Skönt när det är gjort och såret läkt.

Har gått jättebra att jobba ihelgen, kände mig uppskattad vilket också bidrog. Att jag dessutom har cyklat dit och tillbaka känns ännu bättre. Vilken motion! Och fan vad jobbigt! Hem är värst. Men igår gick det faktiskt lättare.

Sitter och funderar när fan jag ska få sova den här veckan förutom till helgen.. Aldrig tror jag. Jag som ääälskar att sova på morgonen. Men som tur är jag iallafall van vid att kliva upp tidigt nu. Och det är rätt skönt när man väl är uppe och har vaknat.  

Tääänkte ladda upp en bild men det verkar inte funka..
Aja.. Ska väl dra en kam genom håret eller nåt.


Oooh vad bra kondis jag har.

Gick super att cykla till jobbet imorse, trots att det regnade. Men snacka om att jag var anfådd när jag var framme. Aja, fortsätter jag i den här stilen så får jag nog upp flåset inom kort.

Försökte vila ett tag nyss men det gick dåligt. Halvsov i kanske 10 minuter och sedan legat där och funderat och planerat. Irriterande. Vill ha den där knappen så man kan stänga av huvudet.

Jaaajaaa, strax och jobba igen då.

Slänger in en bild på världens sötaste.








Uppstigningar

Varför är det så motbjudande att stiga upp på morgonen? Det spelar ingen roll hur tidigt man går och lägger sig, det brukar bara sluta med att man är ännu tröttare.
Aja, första dagen är ju värst, sedan kan det ju gå liiite bättre om man har turen med sig.

Tralallala

Just vart på en ridtur med Anna runt Älvas. Var helt bra väder, jackan kunde man lämna bakom sig och känna lite varma sommarvindar, men så fort solen gick  moln blev det kallt igen. Nu är solen helt borta också. Aja, hann ju rida innan den försvann helt :)

Igår skuttade jag lite på banan med Karlsson och det är alltid lika kul. Dock hatar jag ju att rida på bana, Karlsson verkar hålla med mig på den biten.. Han har nog fått nog av ridlektioner i sina dar.. Då ska han glädja sig åt att han har hamnat hos mig. Jag äääälskar att vara en skogsmulle. Tänk om man hade haft en hoppbana i skogen? Gud så skoj det hade vart :) men det kan man ju fixa så småningom.

Ska påpeka att mammor är det bästa! Hon tar alltid hand om Karlsson när jag inte hinner eller inte kan. Som i helgen jobbar jag 12h, vilket jag iinte ser fram emot ett dugg, men när jag tänker på peningarna som trillar in så är det värt. Så då tar mamma hand om Karlsson. Hon är den bästa. ♥


På måndag ska Zelda bli kastrerad också. Huff, blir så orolig över sådant där och sitter och tänker på ALLT som kan tänkas gå fel. Och så när man hämtar dem är de helt loj och man får ont av att se dem. Men det blir ju bra när det läker. Och det finns ju inte heller något annat alternativ. Jag hade inte tänkt kastrera henne någonsin, när hon löpte så var inte jamandet något problem och så tystnade hon alltid när man skulle sova. Jag har inte haft några planer på att ta kattungar på henne heller men det kändes bara så onödigt att kastrera när jag inte hade några problem med henne. Men nu. Mitt i allt. Hon är snart 3. Kissar överallt. I början trodde jag att det skulle gå över med icket. Kastreringen kan ju leda till att hon lägger på sig lite exrakilon, vilket BEHÖVS! Den där kräsna lilla kattrackarn är smal som bara den, ändå äter hon normalt osv.
Aja, det ska nog gå bra. Bara jag slipper kissandet på möbler.


Nje, om man skulle ta en dusch och sedan väcka Erik..


Update

Usch vilken dålig dag jag känner att jag har idag. Först somnade jag på soffan, vaknade 4 på morgonen, begav mig till sängen och fortsatte blåsa på där. Vaknade någon gång att Zelda stod och skrapade som de gör i sitt dass, jaha! Såklart, då har hon pissat på en bok. Arg som fan så jag skrek och var helt förtvivlad, Erik var så trötter att han trodde nog han drömde. Eller så är han van vid mina plötsliga utbrott. Imorgon ringer jag till veterinären och bokar tid för kastrering. Detta går inte längre, har fått slänga ut en soffa pga. att hon har kissat i den och det går inte bort. Har inte alls mycket pengar men jag måste lägga ut för detta, det går inte att ha det såhär. Jag får väl leva på hårtbröd. Djuren kommer ju i första hand.
Sedan så vaknar jag av att mitt vattenglas spräcktes. Hade jag inte varit så trött så hade jag nog blivit lite skraj, bra fantasi som jag har.

Valborg hade jag iallafall kul. Valborg lyckas alltid bli bra även om denna inte gick som jag hade planerat kvällen. Var med bästaste Kimmie och drack öl. Sedan käkade vi så mycket kött att vi bara ville lägga oss ned och sova för vi blev proppmätta. Jag iallafall. Men det var en skitkul kväll! :)
Synd att det är så länge kvar till nästa Valborg.

Ja.. Idag måste jag nästan skriva upp vad jag har för skolarbeten kvar så jag sedan kan bocka av dem. Känns som hundratals. Även fast det inte är så mycket. Några uppsatser.

Aja.