Kylig ritt

 
Fan alltså.. Jag är pigg och glad. Måste vara övertrött. Är inte ens på mitt vanliga bittra humör.
Kanske var den kalla ridturen som piggade upp? Mamma red Teddy och jag Karlsson, fint väder var det också men jäklar vad frusen man blev.
Satt sedan och drack kaffe med henne och mommo, mormor hade dammsugat medan vi var och red, det är så jävla skönt, man blir så glad!xD Fört en massa skräp både från stallet och inomhus, mamma svor åt en lestadian(stavas?) som inte kunde köra bil. Märks vem jag brås på...
Nu skall jag ta en dusch och sedan ska jag fortsätta med min målning.
 

Impulsköp

VARDAG:

Du tror kanske att du alltid måste ha det senaste, nyaste och dyraste. Men ta och fundera lite extra ett par dagar om du verkligen behöver den där saken du är sugen på istället för att göra ett nytt felaktigt impulsköp.


Haha! Ni anar inte vad det där stämde. Inte direkt med "nyaste,dyraste" men gud vad jag sitter och vill köpa saker KONSTANT. Impulsköp är jag grymt bra på. Iallafall på senaste tiden, måste ta mig i kragen.

Erik hämtade pellets igår så då blir det en sådär jäääättekul räkning att betala.
Annars så fick jag goda nyheter igår, om ca 1 år så :) det ska vi väl kunna uthärda.

 

Och hur gick det med min städning..? Jag fick sovrummet städat, igår blev jag kreativ och tog fram penslarna. Ska lägga upp en bild när jag kommer ihåg, fick en annan skitbra idé att göra konstverk av så jag ska sätta det till verket. Jag har börjat anse att jag är lite grym ändå, jag vet ju hur bra det blir. Det är nog min specalitet att måla sådant där.

 

Japp. Det var.. Inte allt.

 
En JAG-bild! Det var ett tag sedan. Nu är även julkortet kirrade så jag väntar på dem i brevlådan, självklart så fick Karlsson pryda dem även detta år :)

50 shades of grey

Helluuu. Nu verkar det vara ett liiitet litet fel i kodmallarna som jag inte orkat kolla upp nogrannare. Jag hatar det, så jävla tråkigt och tidsdödande. Få se när jag ids.
 
Nu är det kallare helt plötsligt ute igen. Det går upp och ned och även det är irriterande. Så det är SNORhalt ute. Vet inte hur jag ska göra med Karlsson. Kanske lite NH så han får någon slags aktivering. Vill ta en ridtur på bästaste ponnyn men jag vill inte bryta benen på honom.
Med Teddy ska jag gå till ridbanan. Igår hann jag inte rida, slöade på morgonen sedan hade jag projekt mocka hagen vilket tog en jävla tid. Men jag fick det gjort iallafall.
Lördagen var jag och red med Yvonne och Emilia. Teddy blir alltid så i gasen när jag rider med dem, iallafall på hemvägen :D
Kursen för Lasse var ju inställd vilket jag tyckte var skittråkigt, hade sett fram emot att rida på lördagen, men då blir den den här lördagen istället så allt hopp är ju inte bortblåst :)
 
Den här veckan hade jag tänkt påbörja projekt-storstädning (ett rum om dagen eller om jag hinner fler). Det är ju faktiskt första december på lördag och det innebär julpyntning! Som jag alltid ser fram emot tills jag börjar och då slutar det med att jag sitter och vrålar och kastar sönder grejer.. Men deeee... Det går också. Jag tjuvstartar nog. För på lördag kommer jag inte hinna pynta, kursen sen är det även min syrras födelsedag.
 
Har snart läst ut snuskboken 50 shades of grey som alla kvinnor gapar om. Ptjaa.. Vad ska jag säga.. Om man inte kan sluta läsa så måste den ju vara bra.
 
Fick även nys om en lite för saltig kommentar, eller hur man nu ska uttrycka det, häromdagen. Eller.. Jag förstod baktanken med det hela. Åter igen, jag älskar att vara ensam (inte ensam "ensam i hela världen" men ni förstår?), ensam och bara njuter av tystnaden och lugnet, slippa stressen. Jag är sådan. Jag trivs inte bland mycket folk, blir nervös. Jag är en eremit. Och vad jag vet så är det inget fel med det. Jajo, jag är konstig, det vet jag men det är inget med alla andra idioter som är snäppet värre och inte kan erkänna det :) 
 
Jaja. Nu ska jag fortsätta njuta av tystnaden(älskar tidiga mornar även om det ofta tar emot att stiga upp, men det är värt). So long.

Snåljåp

Satt och tänkte klicka hem julgrejer till Karlsson men kom på mig själv med att.. Gud vad onödigt. Ska bara ha det till ett julkort. Kan fixa fram något som jag har hemma. Sen så är hela Karlsson julig så vi får se om det alls behövs.
 
OM det nu kunde bli normalt kallt(are) väder. Det REGNAR nu. Fyfan. Blöta täcken. Halkigt ute. Inget fotoväder om man säger så.
 
Skulle behövt fixa en bild som jag ska ha som julkort för detta år. men går inte i det här vädret. Usch

För varmt

Idag kommer hovslagaren, skönt. Få det bortgjort.
teddy är så söt när jag kommer på morgonen och tänder lyset, kisar och gäspar. Karlsson säger bara "höhöhöhöhöhö" xD
Nu känner jag att jag har lärt känna Teddy bättre. Att jag tycker om honom lika mycket som jag tycker om Karlsson. När man blir sådär varm inombords så fort de kommer fram till en i hagen :)
Älskade djur :)
Karlsson var lite sur på mig igår, de senaste dagarna har han fått arbeta under ridpassen (han som är van att vi klampar runt i skogen), men vad duktig han är alltså. Väldigt seg att få igång dock. Måste belöna han med en skogstur. Jamen igår iallafall, när jag skulle ta in dem på kvällen, gick fram till Karlsson som glodde storögt på mig, frågar om han inte ska komma in, då tvärvänder han och travar iväg på sina små hovar. och jag: "Hihihihihihi". Han tar så små steg och det är så gulligt. Hm. Måste ses för att man ska kunna förstå xD men när jag tog Teddy vela han minsann också följa :)
Mina fina gamla gubbar :)
 
Vet ni vad? Jag FRYSER INTE! Jag som ALLTID går runt och huttrar. Erik har höjt värmen. Och.. Nä. Jag är van vid att ha 19-20° och nu är det 23°. har varit blöt av svett under täcket inatt. Äckligt. Har det hellre lite kallare för jag hatar att svettas, jag kan inte sova. Sover så jävla bra när det är svalt. Visst, var ju lite mysigt att slippa gå runt och frysa men det är bara dåligt att vänja sig. Dessutom är jag snål som fan. Det finns varma kläder!
 
Försökte få en bra bild på Karlsson men det gick såhär, jag hade det godis i fickan och det var han inte sen med att lägga märke till.
 
 

Skit också

Hääääärliga måndag med stråååålande sol (fattar inte varför det alltid är så äckligt väder på söndagar? Då man redan är så omotiverad som det går att bli) så självklart sadlade jag teddy och så gav vi oss iväg. Hittade vägar i skogen vars det inte var skoterspår, förvånande, och njöt på. Faktiskt.. Jag tänkte på det. Jobbigt om Teddy skulle tappa en sko. Har sagt i helgen åt hovslagaren att det börjar bli dags att sko så han skulle höra av sig när han kan komma. När jag kommer hem och ska stretcha Teddy så har han ju såklart tappat en sko.
Hoppas hovslagaren kan komma inom kort... Jävla skit. Jag som hade planerat för hela veckan. Visserligen har jag ju Karlsson att motionera också men han har jag andra planer för. Och jag vet inte vad jag gör om han inte kan komma innan lördag då vi rider kurs. Jo, jag kan ta Karlsson MEN nej. Det går inte att lämna Teddy ensam för länge, är bara en tidsfråga innan han spränger staketet. Nåja. förhoppningsvis kan han väl komma innan lördag iallafall.
 
Nä om jag skulle ta och äta något innan det är Karlssons tur. Dammsuga behöver jag kanske också göra.
Är så jävla bekvämt när Karlsson är barfota, han halkar ju ingenting FÖRUTOM på våren när det tinar och blir isigt. Då går det knappt att rida.

Upp i vikt och ned i vikt.

Det bara rasar in tips om hur jag ska få bukt med problemet att lämna Teddy ensam medan jag rider Karlsson. Teddy blir ju helvild. Delade åsikter, lämna inne, lämna ute. Jag vet inte. Men skitbra att folk kommer med tips. Jag har ju fortfarande inte provat att lämna han inne, måste ha mor min här då så hon kan kolla vad han gör då.
Vi får se.. Vi får pröva oss fram. Jag blir ju så orolig att han ska skada sig när han hetsar upp sig så, sist hade han trampat sig med broddarna. Får kanske köra projekt att sätta på boots när jag ska iväg?
Dessutom när jag ser hur han blir när vi far iväg kan jag inte njuta eller koncentrera mig på ridningen. Jag bara oroar mig.
 
Karlsson är satt på diet nu. Jag fattar inte hur han har gått upp i vikt så. Innan var han för mager nu för fet. Nåväl. Han motioneras varje dag nu och får bara en frukt på morgonen istället för müslin jag gav innan, den var ju speciellt för att han ska gå upp i vikt så den kan jag inte ge mer. Jag kör den till Teddy. Det är krångligt det här, ena ska ned i vikt och den andra ska upp i vikt. Tror att det kan lite bero på det, Teddy är lite för snäll och delar med sig av sin mat i hagen åt Karlsson.
Nåväl, tror det ska gå vägen nu när Karlsson får motionera varje dag.
 
Kanske kanske att jag skulle ta itu med lite vettigare saker nu...

Onsdag

Idag snöar det för fullt. Bra tycker ju jag, ridbanan var så halkig igår, blir väl så när det är kallt och det är nyskottat. Men man får väl se upp idag så det inte är halt under snön. Jag ska dit med Karlsson iallafall, mamma skulle komma och tar med Teddy. Om hon har lust att träna Nh eller någe med honom, det är han också jätteduktig på. Han är bra på allt.
 
Fick tipset att istället för att lämna Teddy ute när jag ska rida med Karlsson, ta in honom istället så han har mindre yta att röra sig på. Jag tänker ju som tvärtom att det är bättre att han är ute där han har yta och ser vad som händer. Men jag ska testa, det skadar inte. Måste bara ha någon som håller ett öga på honom inne i stallet första gången.
 
Igår var skabbräven här igen. INNE i hagen. Såg något som rörde sig i ögonvrån, såklart blev jag skitskraj men det var bara den. Skulle vara bra om någon som har möjligheten kan skjuta den. Jag blev sådär lite ledsen, tycker så synd om den när den lider. Samtidigt vill jag ju inte ha den här då Flora kan få skabb.
 
Kom just på att jag borde ha satt täcke på Karlsson eftersom jag ska rida på ett tag, men nu är det försent, det är lätt att vara smart i efterhand. Han ser redan ut som en snögubbe :P
 
 
Teddy med sina vackra långa ben :)
 
Jag och Erik kollade Snowwhite and the Huntsman igår. Den var bra! Och the huntsman(vadhannuhette) är snygg :D slutet var lite trist tyckte jag eftersom man inte fick se hur det gick för de två :P

Update

Sitter här med min "sol-lampa" (?) jag vet inte vad en sådan kallas. Fått av mamma, man ska väl bli piggare på längre sikt när man använt den ett tag. Meen jag tänkte flytta den till sängen och sätta så den börjar lysa på morgonen, innan jag ska upp, fanns alarm på den också så perfekt. + EN SNOOZEKNAPP! Går inte att överleva utan en sådan knapp.

Fast det verkar ju bli sol idag så det ska jag hinna med, ska fara ut med Teddy, vars riktiga namn är Bardolini. Fränt :P visste att han hade ett annat namn men jag kom inte ihåg det för det lät så skumt första gången jag hörde det. Men han har väl alltid blivit kallad Teddy och tur det, inte kul att gå och ropa Bardolini :)
Karlsson tar jag efteråt, måste motionera han varenda dag nu när han har boll. Tränade med Karlsson igår och jag blev skitglad när han lyssnade ordentligt, jag har lärt mig ett och annat! Visst han är seg att få igång men det är petitesser. Det gick så bra att jag var tvungen att sluta, för jag har det där att man ska sluta när det går som bäst.
 
tydligen så har vi fått ridbanan uppskottad ännu större så det är bra! Tur att det finns vänliga människor här omkring :)
 
Jag läser ett par bloggar som inriktar sig på typ hårvård/hudvård. Jag gillar dem, jag får skitbra och enkla tips. Därför jag läser dem. Men det är mycket som jag bara.... "Hur ids man??"
Jag är lat när det gäller sådant. Oftast när jag får ett bra tips gör jag det i några dagar sedan orkar jag inte. Jag är ju sådan att om jag är trött på kvällen, då ids jag inte tvätta bort sminket. OKEJ. Jag gör det oftast eftersom det är otrevligt att vakna upp med mascaraklibbiga ögon men ibland när jag är skittrött så skiter jag bara i det. Och jag mår lika bra för det. Fast då har ju inte jag fin hy eller vackert hår heller. Men. Jag orkar inte.
Tur att alla inte är som jag xD tipsen är iallafall guld värda och jag beundrar lite dem som orkar hålla på med sådant.
 
Jag fick iallafall håret toppat förra veckan. Det var som svinto. xD
 
Frida kom med en massa hästgrejer som jag inte har hunnit gå igenom ännu (jag har latat). Men det verkar vara bra grejer, bland annat ett ländtäcke, skönt, då slapp jag köpa ett + en massa täcken och det är bra reserv. Behöver som inte köpa något :) Och så får jag låna hennes sadel. Tack Frida! :)
Har ju westernsadeln meeen den var inte till att galoppera med. Hade stora blåmärken på insidan av knäna efter det. den är som mest till att fara och mysa i skogen med :)


Söndagshumör

Söndag. Omotiverad. Trött. Har glasögondag idag (har fått sämre syn igen så allt känns dimmigt). Hatar söndagar.
 
Igår hade vi Lasse-kurs och efter det for jag och Erik och hämtade höbollarna från stan. Idag lastade han av dem och var tvungen att köra in en i hagen redan, tänkte först börja till jul när det är kallare, men den var uppskuren..
Hästarna klagade iallafall inte och Teddy promenerade glatt bakom traktorn när Erik körde in den i hagen, är den där hästen rädd för någonting egentligen? :)
Jag skall strax gå och "ploga" med Karlsson så han får röra på sig.
 
Red Teddy på kursen igår, han är ju heeelt underbar. Har för första gången i mitt liv fått höra medans jag ridit "snyggt!" och inte fått några klagomål alls! Jag var tillochmed bra på att ge eftergiften i rätt sekund, det förvånade mig. Jag har varit så rädd att jag är för seg och typ ska förstöra hästen. Men som sagt, det är Teddy som är välutbildad, inte jag, det är jag som behöver träna. Lära mig att bli en duktig ryttare helt enkelt. För jag ska erkänna att jag känner mig nästan som en nybörjare O.o (blivit för slö när man helst brakar på i skogen :p) och då är det ju perfekt att han kommer varannan vecka och man får träna! För det var skitkul. Massa cred till Yvonne som håller i och fixar allt! :))
 
Jag snodde några bilder av Emilia så jag länkar till henne! ----> Klickeliklicka här!
 
 
 
 
 
Så kul att någon fotar, jag hamnar ju aldrig på bild när jag alltid rider ensam. Och hästbilder får man inte nog av.

Plogbil

Började longera men Karlssons rygg såg alldeles för
fluffig och mjuk ut så jag var tvungen att hoppa upp,
med hala byxer. Gled nästan av flera gånger. Tränade
bakdelsvändningar, de måste finslipas men han är skitbra på det. sen plogade vi upp ett spår på gården, lite. Hahaha. Älskade Karlsson. Han är så kul, med han får man alltid en massa påhitt. Med Teddy känns allt mer seriöst och med Karlsson får jag bara lust att rejsa järnet och hoppa över plogvallar. Visst kan jag vara seriös med Karlsson också men något med honom tar fram barnet i mig xD och han verkar inte klaga.
 
Men Karlsson var en riktigt bra plogbil. Då vet vi vad hans nya yrke är i vintern, ploga upp stigar. Skitbra motion för honom. Måste skratta när jag kallar Karlsson för plogbil..xD aaaah, jag är trött.
 
..ska jag nämna att jag "glömde" hjälmen?
 

Fredag

Fick oväntat fara ut och jobba imorse, vilket jag inte klagade över. När jag kom hem sadlade jag Teddy och stack till ridbanan och red. Han är så duktig, jag själv känner mig skitkass. Men imorgon har vi Lasse-kurs så då får jag träna för någon (sist jag red kurs var i våras för Lasse). Behöver veta vad jag gör galet som jag själv inte ser.
Ska strax gå och longera en tjockrumpa som kallas för Karlsson.
Det tar lite emot att gå ut faktiskt, som vanligt när jag kom in frös jag som en hund. Duschade alldeles nyss bara för att bli varm. Och så ska jag ut och bli kall igen. Nåja, får väl lägga mig under täcket.
Höbollarna hade tydligen kommit så det blir att åka och hämta dem imorgon. Ska vänja dem lite vid höet sedan slänger jag in en tror jag, ifall det nu inte blir varmare igen.
Teddy är fortfarande för tunn och bästa sättet att få upp hullet var att ha fri tillgång till hö.
 
Jaja. Trevlig helg.

Kyligt

Satan vad kallt det är! Höll på frysa sönder fingrarna under ridturen. Släppte Teddy i hagen och lämnade allt i stallet framme och sprang in istället. Får plocka undan senare (med mer kläder!! Ja, jag har kläder men jag var trög idag).
 
Red bara efter vägen. Vettefan vars man ska rida, skoterförarna har förstört alla bra ridvägar. Suck. Fan att det ska vara sånt jävla bra skoterintresse här. Jag som inte är ett dugg skoterintresserad förstår dem inte alls, men det jämnar väl ut sig när de antagligen inte förstår sig på hästintresserade :)
 
Erik skulle behöva skotta upp ridbanan lite tidigare så man iallafall kan rida där..
 
Skall smita till stan en sväng.. Ååååh så roligt....

Pumpalykta

Tycker den blev rätt bra för att vara första gången. Och det var inte äckligt eller svårt som jag trodde. Hur simpelt som helst :O


Mmhjaha

Att kliva upp på morgonen är inte så farligt, det är jag van vid, men där under dagen brukar jag bli dödstrött och därmed grinig till tusan. Och matback har jag som vanligt inte fixat och frukost kan jag inte äta innan jag åker. Blä. Nåja. Kiosken finns ju och jag har ju överlevt sådana här dagar innan ;)
 
Kan ju dela med mig vad jag köpte igår.
 
Frän bh! Min stil. Fanns med vassare nitar men det visste jag inte hur jag skulle lösa i klädväg så det blev denna.
 
 
Och dessa leggings. Har tänkt köpa dem ett tag nu men det har inte blivit av :P
 
Nu lät det ett kosntigt ljud bakom mig. Ett någorlunda högt skrapande. Huu... Och det blir inte ljust ännu på ett tag och djuren sover.. Jag är för lättskrämd.
 
Nåjaaa.. Bara att göra sig iordning för jobbet.

Fredag

Orkar inte skriva destomer så bilderna får föklara gårdagen.
 
 
 
Vad jag har skrattat åt den här bilden. Fnissar fortfarande när jag tittar på den. xD
 
Har faktiskt tagit sovmorgon idag, klivit upp tidigt hela veckan, mest för att jag har så svårt att somna om när jag vart ute på morgonen. Men idag ska jag jobba (och fan vad jag blev omotiverad inför det..) och så heldag helgen. Det är ju bra betalt nu under Allhegonahelgen iallafall. Men hatar att jobba heldag när jag inte hinner göra något vettigt. Och trött blir man, därav min sovmorgon idag, jag laddar upp ^^ Jaja. Ska bland annat göra en pumpalykta imorgon för första gången. Få se hur det går! :D