värmebölja

Fattar inte hur man kan njuta av den här värmen, jag dör av värmeslag, orkar inte göra nånting! Hatar värme. Spolade av hästarna nyss också, hörde om nån häst i gve som tydligen kollapsat av värmeslag (?), stackarn. Tur att mina har bra med skugga. Rida tänker jag absolut inte göra i denna värme, de kan ju dö. Möjligen mitt i natten då det är svalt. 
Såg dock att de lovat lite regn på lör, möjligen åska, mysigt. Skulle vara skönt med en dag lite svalare åtminstone. 
 
 
teddy förra veckan. 

Sömnbrist

Usch, jobbiga dagar det vart på senast. Ids inte dra upp det här, sen kanske.
Kan inte sova ordentligt, är så förbannat trött hela tiden så jag blir så less. Inatt har jag somnat 2, kliver upp 6. Ligger bara och snurrar runt i sängen på kvällen. orolig, tänker för mycket. Men nu kanske jag blir lite lugnare. Tycker jag. förhoppningsvis.
 
Fortfarande strålande sol, ska tydligen va det ett bra tag. Humm... Alla dessa insekter...
Jag lyckas ju se ALLT också. och på morgonen en geting på stalldörren, smarta jävel.
 
Jaja. Jag överlever nog en sommar till ;)
 
Hästarna njuter iallafall.
 
 
Det ser ut som att Karlsson tvättar sig mellan benen som en hund xD
 
Det här blir nog en tröttsam och ansträngande dag känns det som.

Gräsmatta - ett minne blott

Nu var det ett bra tag sedan jag var här igen.. Men man har ju fullt upp hela dagarna, om inte annat att ligga och tryna i solen, (jag som inte ens gillar den, men nu är det helt ok, inga kryp, inte för varmt. Än.). Just nu håller jag på att tvätta kuddar och täcken, mysigt att lägga sig ikväll när allt är rent.
Umm.. Katten vill inte att jag sitter här.. Går och sätter sig MITT framför datorn. Lilla hårboll. Glor på mig och ser jättekelig ut.
 
Igår satte jag och mamma snabbt ihop deras nya hage, vars de nu får gå året om, stor, jisses vad lyckliga de blev.

 
Gräsmattan blir ju tyvärr snart ett minne blott men det struntar jag i. Att se sina hjärtan från köksfönstret slår allt. Nu är de nöjda med mycket större hage, mer att se och bra yta att springa på. Självklart ska jag fixa bättre stolpar inför vintern. 
 
Skrittade en kort tur med Teddy igår, har ju vart så orolig för hans ben, men nu verkar det bli bra, inte varmt mer. Jag blir ändå så himla oroad, han är så gammal.
Skall hämta ut den där förbannade kylleran idag. 1 vecka tog det. DÄR har vi en STOR jävla nackdel med att bo i Gällivare, inget finns här, man måste beställa och så har man panik och det tar 1 vecka att skicka skiten. Nåja, då har jag iallafall kyllera hemma, det kan vara en sån där grej som är bra att ha känns det som.
 
Karlsson verkar inte vela släppa taget om det sista av sin vinterpäls.. Helt allvarligt.. Den lossnar inte :O
 
Nu måste jag gå. Magen knorrar och benen domnar bort av att sitta här.
Fyfan vad härligt, vart strålande sol i typ en vecka nu. Jag passar då på att njuta.
 

Skör som en kristall

Fasen så flitig jag har varit idag.. Eller ja, morgonen sov ju jag bort men jag vet inte vad det är.. Min säng har blivit så GUDOMLIGT skön att jag aldrig vill lämna den. Allting är så mjukt och mysigt... Eh.. Hade jag kunnat hade jag aldrig lämnat den.
 
Men sedan har jag krattat, med ganska många och långa kaffe/saft pauser på altan emellanåt.. Men det var ju sommarvärme idag! Och inga kryp! :D vad jag vet... Nu på kvällen satte jag igång och städa, skura, dammsuga, ut med mattor, hann inte ens med floras löp känns det som, fast hon städar ju upp efter sig själv ganska bra.
Sedan ut och göra stallsysslor. Är så härligt, ingen stress på kvällen när det är varmt och man inte har hunnit göra det under dagen.
Jag gillar faktiskt att kratta.. O.o dock började det svida i händerna, blåsor på G, fast jag hade handskar så jag var tvungen att avsluta min egentligen ganska meningslösa krattning.. Men det blir fint när man krattar.
 
Teddy är lite svullen på hö fram. Just lite, har spolat med kallvatten ett tag, får göra samma visa när jag kommer hem från jobbet imorgon. Hoppas det blir bra, han får vila tills det gått ned. Teddy är verkligen skör som en glasbit och jag behandlar han så också.. Nä, en skör kristall, en mycket vacker sådan. Det var dock inte varmt eller något, bara lite svullet. Fast jag är blir ändå lite oroad.
 
På lör är det esc, blivit en tradition att titta, trots att alla som är med är skit. Lär väl titta ensam, saknar en viss som jag införde traditionen med.. Ingen ids heller åka ut i byn, det är faktiskt inte SÅ långt hit.
 
 
Förra veckan. Skulle ut i skogen en regnig fredagskväll. Det är fredagsnöje!
 
Btw, varför har ALLA slutat blogga? Jag har inget trevligt att läsa på mornarna!

Helgen

Jahapp. Började lördag morgon med att Erika kom och koppla på transporten, vi lasta Teddy och allt gick som smort. Installerade Teddy i gäststallet och for sedan för att hämta Erikas häst Diplo, lite omständigt att köra två vändor men det var som säkrast.
Hann inte med mycket innan jag skulle rida mitt första pass. Teddy är så himla duktig, gör precis allt man säger åt honom och så lär han mig så mycket. Han är så lyhörd och fin.
Sedan kolla när Erika, Anna och Rebecka ridit, de är också så himla duktiga och kul att titta på. Käkat på Lakkapää och sedan rida sista passet för dagen.
Var på Lasses föreläsning om fång på kvällen, guuud vad trött jag var. Kände mig helt ointresserad nästan men det var fan svårt att hålla ögonen öppna.
Hemma typ kl. 23 och bara slänga på Karlsson sadeln och springa till Keski. Helvete vad han måste ha tänkt vad fan jag håller på med som sticker ut och rider mitt i natten. Släppte ihop han med Erikas andra häst och det gick så bra, de stod och klia varandra efter bara en liten stund. Skönt också att han inte var ensam, då slapp jag oroa mig för honom, visst han klarar sig, men det är ändå inge kul, iofs var det bara en natt.
Dag 2 såg ungefär likadan ut.
Men när vi skulle hem.. Fyyyy.. Lastningen gick ju bra, lite tjorv men det gick bra, väl inne i transporten redo för avfärd börjar han stampa som en galning och tar stöd mot väggen, hovarna upp efter mellanväggen typ, höll på gå omkull. Vi testade flera gånger men han hitta aldrig balansen, vågade inte bara köra iväg, tänk om han hade skadat sig, vilket han säkert hade gjort. Så vi lastade ur han igen och Erika for före hem med sin häst. Fyfan vad rädd jag blev och helt gråtfärdig, tänkte vad fan jag skulle göra.. Att jag hellre rider hem honom, promenerar emellanåt än det där.. Tog mig i alla fall i kragen och ringde Frida (stackarn som trodde Teddy hade dött för att jag grät, kunde liksom inte hålla mig), så hon kom och bara ordnade allt, fixade en annan transport så Teddy fick stå bredare, vilket funkade, han stod helt stadigt. Fy vilken lättnad.
Hon och hennes kille körde Teddy så for jag och Erik för att hämta hem Karlsson.. Ja det också.
Jag var ju stressad till max (ville hinna hem innan T kom) trött och skakig. Joggis rymde, jag tänkte väl inte så mycket på det, de höll ju på att fånga in han, hoppar upp och det blev en rodeo xD Först bocka, sedan på bakbenen (hann tänka något om att "hoppas han inte slår över") och bocka igen så fort han kom ned, haha, jag hade inte en chans, men jag landade som i blött gräs så det var mjukt. SKITSUR och ledde karlsson ut från gården, upp igen, och tvingade honom att SPRINGA hela vägen hem. oh helvete vad sur jag var.
Och jag som säger att det är så kul när karlsson bockar, eh.. Ja, de där små söta bocksprången ja.. Inte detta. Aldrig vart med om något liknande på en häst :P så han fick av mig till slut, tog 3 år :D
Erik frågade om jag hade gjort mig illa och helvete JAG HAR INTE TID ATT KÄNNA EFTER. Fick ett pyyyytttepytte litet blåmärke så jag har inte ens klagat :)
Va ju säkert lite mitt eget fel också, man ska inte hålla på med hästar när man är sådär stressad och fallfärdig.
Nu blev det en jävla massa text, jag skulle ju bara skriva snabbt...
 
Dröjer nog innan jag törs fara någonstans igen. Ev. skulle väl Lasse komma upp igen i aug. MÖJLIGEN om jag har Frida till hjälp, hon är sån där som bara kommer in och ordnar upp allt. Gud vad tacksam jag är över att de kom och bara fixade allt, vet inte vad jag hade gjort annars.
Verkade ju gå som smort när Teddy fick stå brett. Men ja som sagt.. Det dröjer ett tag, fortfarande helt skakig när jag tänker på det.
 
Några bilder från helgen, dåliga, jag vet inte hur man fotar i ett ridhus, eller vad man ska ha för inställningar..xD
 
 
Erika och Diplo
 
 
 
Anna och Mixen
 
 
 
Jag och teddy
 
 
 
Om man räknar bort det där sista så har jag haft en toppenhelg! Så skönt att umgås med likasinnad människor.
Erika som fixat så himla mycket också, jag får ge igen nån gång :) är så skönt att man kan hjälpas åt. + att jag lärt mig jättemycket! :)
 
Idag blir det en lugn skogstur med båda.

-

Vart på mysig kvällsprommis med finaste Teddy för en stund sedan :) hehe, man är så lycklig över att man kan fara ut i skogen nu :)
 
 
Bus i hagen. Gamlingarna kan också.
 
 
Känner mig ännu lite slut efter helgen (som jag ska skriva om här någon dag, orkar inte nu). Det tog fan på krafterna :D dock sov man ju inte många timmar heller. Imorgon är jag nog helt återställd, hehe. Fast vädret är ganska sövande det också..
 
Jaja. Skriver om det imorgon kanske :)

Det blev vinter igen..

Nog fan var det motigt att kliva upp i morse, nästan så att jag försov mig. Snön verkar ha vräkt ned under natten, det är vitt överallt. Fy tusan också. Det verkar ju inte sluta heller, jag som planerade att ta en ridtur i "finvädret", nåja den försvinner väl snart igen. Typ varannan människa på fb lägger upp en bild på all snö dessutom, kul.
Sista dagen för em skift idag iallafall, skönt, gud vad jag hatar dem, igår var jag så sur (jag klev upp så sent så jag blev stressad + att det var stökigt) så man fick skämmas. Men det tänker jag inte göra. Erik hade kunnat hjälpa till att städa upp efter sig så skulle man kunna göra raseriutbrotten lite lindrigare om inte helt utplånade. Simpelt. Nä fy vilken bitterfitta jag kan vara, idag verkar bättre dock.
Helgen blir ju full rulle också, men säkert skitkul, är fortfarande lite nervig men det går väl över när vi väl är installerade.
 
 
Teddy hos Erika, vi var och väntade på lite sällskap av henne och Joggis :) Teddy bara skriker av hennes hästar, blir helt upprörd xD som nå jävla hingstbeteende. Han verkar bara tycka om Karlsson xD lilla teddy. De har så mysigt stall jämfört med mig. Men jag ska fixa i sommar. Parkettgolv ska upp på väggarna i boxarna, tak, väggar ska skrubbas och sedan målas. Då tror jag det blir mycket mer trivsamt. Fast hästarna verkar ju inte klaga på hur det ser ut iallafall. Men det ser så.. Halvfärdigt ut.
Undrar om man törs rida in i skogen idag? Hmm.
Igår gick det såg jag, iallafall där vars jag tänkte gå. Men nu kom det ju snö igen så man ser ju inte vars det är okej att gå. Gah. Iofs så vet jag ju. Men det är ju iallafall.

Skitgrejer

Sol-regn-snö. Sådant väder är det idag. Man blir ju inte sugen på att gå ut.

Tror att jag rider lite senare, eheh, man kan ju hoppas att det blir bättre väder men jag tror icket.
Igår var jag fan i stan hela dagen, fifan, när jag kom hem tog jag iallafall med mig båda kusarna på en kvällsprommis i solen. Det är mysigt. Måste börja gå oftare med båda två samtidigt så de vänjer sig. De är redan rätt duktiga men ifall Karlsson sackar efter så tar han första bästa tillfälle att ge Teddy ett tjuvnyp och jag har ingen lust att de ska börja bråka med mig i mitten, det går bra så länge de går i samma takt.
Är bara trist att gå efter vägen när de kommer trafik och så..
 
Min förbannade kaffebryggare har havererat, hann inte ens ha den ett år, den som jag hade innan hann jag bara ha i några månader. Vad sa Erik.. Att en värmeslinga gått sönder. Alltså.. Typ 3 kaffebryggare på 2 år. Är ju dessutom skitnoga att rengöra dem men det har aldrig något med det att göra. Alltid nå jävla elfel. NU är jag iallafall less på bryggare, ska köpa en stor perkulator senare, fått låna en liten av mamma tills vidare. Och koka kaffe såklart, men det har jag ingen lust med tidigt på morgonen om man har brådis.
 
Fick iallafall håret färgat igår(tog 2v för färgen att komma). Gått med urtvättat hår hur länge som helst. Det hade blivit så ljust att jag hade kunnat bli blondin lätt om jag så velat. LITE sugen var jag faktiskt. Men jag vet ju hur det är, max en månad sen är jag röd igen :)
 

Update

vad den här snön var seg. Försökte ta mig in i skogen igår men det är så höga plogkanter så man törs inte. Ändå har det smält så jävla mycket.
Här i veckan så försökte jag också leta efter en väg in i skogen, slutade med att jag och teddy fick rida heeela vägen runt Leipo, efter vägen, nå, det var tidigt på morgonen så vi mötte endast 3 bilar, inte en enda som körde om oss. Funkar tidigt på morgonen, säkert på kvällen också, under dagen är det ju så mycket trafik och man törs ännu inte rida allt för långt ned i diket om man sjunker. Borde funka extra bra tidigt på helgmornar, då jag typ aldrig mött en bil när jag har åkt till jobbet, max en. Fast då på helgen vill man ju helst ha sovmorgon :)
Igår red vi mot Keski, är lite less på motorsågsmassakrarna där ute i skogen, Karlsson har skrämt upp Teddy, han brydde sig inte innan men när han sett att Karlsson var rädd för dem är han det också xD
Nåja.. De är väl klar med sitt arbete nån gång. Problemet är att när man ska rida förbi dem och de ser en så är de så snälla att de stänger av motorsågarna och väntar tills man ridit förbi. Det är ju jävligt vettigt att göra så, men så står de blickstilla ute i skogen utan att ens växla ord med varandra, det är DET mina hästar blir rädd för. Mystiska människor ute i skogen som inte rör på sig. Då får de faktiskt hellre ha igång sågjävlarna :)
Men de verkar ju ändå vara vettiga människor när de stänger av, de kan ju inte veta.
 
 
teddy tyckte det var myspys att bli putsad på i solen så han stod och halvsov. Synd att jag har sån dålig kamera på mobilen. Jag kanske måste skaffa en ny ändå, så jag kan ta bättre bilder. Men inte nu. verkligen inte nu. Tycker ju att det är så fördjävla onödigt med att köpa mobiler, finns SÅ MYCKET MER vettigt man kan lägga pengarna på. Kan önska mig en i julklapp eller något. Vill verkligen inte lägga pengar på en mobil. Jag klarar ju mig med den jag har.  Kan ju istället ta med min lilla kamera, som är återfunnen.
 
Imorse medans jag och Karlsson väntade på att Teddy skulle käka upp sin frukost passade jag på att borsta av grisen, hah! Vilken nytta, så fort han kom upp la han sig ned och gned in sig all lera igen. Tack Karlsson. Det är tur att han är söt, annars skulle jag vara arg på honom :)
 
igår krattade jag hela gården.. (eeh, jamen framsidan iallafall, skulle aldrig falla min in att kratta gräsmattorna mot vägen). försöker att städa på gården, men det är så mycket som väger ton, som bara Erik kan flytta med traktorn vilket inte går just nu pga. lervällingen, bara det skulle torka upp snart.
 
Och fan vad förbannad jag blev på Flora inatt, jag hade PRECIS somnat, så börjar hon skälla, en bil efter vägen eller vad fan det nu var. Gaaaah, har sådana problem med att somna igen, lägger mig i så jävla bra tid, kliver upp före fan varje dag, håller igång hela dagen och så kan jag ändå inte somna. Nåja, det är MYCKET bättre än vad det var förut. Men jag blir sur när jag tänker på att jag bara sover ca 6h per natt. Jag vill ha 12 fina timmar!! xD jaja, man får väl tänka på att det finns de som har det värre. Fick ju spaghettiben en kväll här igen, händerna skakade, skyndade mig in för att ta ett glas vatten och sätta mig i soffan. Det är obehgligt, undra varför det blir så. Och den dagen hade jag ätit alla jävla mål, äter mycket bättre nu. Alla mål om dagen.
jamen Flora iallafall.. Så sur jag var. Men när man tänker på det är det bra, hon varnar ju på en gång någon kommer.
 
Jaja, som vanligt saker att göra idag, lika bra att göra sig iordning.