Helgen

Jahapp. Började lördag morgon med att Erika kom och koppla på transporten, vi lasta Teddy och allt gick som smort. Installerade Teddy i gäststallet och for sedan för att hämta Erikas häst Diplo, lite omständigt att köra två vändor men det var som säkrast.
Hann inte med mycket innan jag skulle rida mitt första pass. Teddy är så himla duktig, gör precis allt man säger åt honom och så lär han mig så mycket. Han är så lyhörd och fin.
Sedan kolla när Erika, Anna och Rebecka ridit, de är också så himla duktiga och kul att titta på. Käkat på Lakkapää och sedan rida sista passet för dagen.
Var på Lasses föreläsning om fång på kvällen, guuud vad trött jag var. Kände mig helt ointresserad nästan men det var fan svårt att hålla ögonen öppna.
Hemma typ kl. 23 och bara slänga på Karlsson sadeln och springa till Keski. Helvete vad han måste ha tänkt vad fan jag håller på med som sticker ut och rider mitt i natten. Släppte ihop han med Erikas andra häst och det gick så bra, de stod och klia varandra efter bara en liten stund. Skönt också att han inte var ensam, då slapp jag oroa mig för honom, visst han klarar sig, men det är ändå inge kul, iofs var det bara en natt.
Dag 2 såg ungefär likadan ut.
Men när vi skulle hem.. Fyyyy.. Lastningen gick ju bra, lite tjorv men det gick bra, väl inne i transporten redo för avfärd börjar han stampa som en galning och tar stöd mot väggen, hovarna upp efter mellanväggen typ, höll på gå omkull. Vi testade flera gånger men han hitta aldrig balansen, vågade inte bara köra iväg, tänk om han hade skadat sig, vilket han säkert hade gjort. Så vi lastade ur han igen och Erika for före hem med sin häst. Fyfan vad rädd jag blev och helt gråtfärdig, tänkte vad fan jag skulle göra.. Att jag hellre rider hem honom, promenerar emellanåt än det där.. Tog mig i alla fall i kragen och ringde Frida (stackarn som trodde Teddy hade dött för att jag grät, kunde liksom inte hålla mig), så hon kom och bara ordnade allt, fixade en annan transport så Teddy fick stå bredare, vilket funkade, han stod helt stadigt. Fy vilken lättnad.
Hon och hennes kille körde Teddy så for jag och Erik för att hämta hem Karlsson.. Ja det också.
Jag var ju stressad till max (ville hinna hem innan T kom) trött och skakig. Joggis rymde, jag tänkte väl inte så mycket på det, de höll ju på att fånga in han, hoppar upp och det blev en rodeo xD Först bocka, sedan på bakbenen (hann tänka något om att "hoppas han inte slår över") och bocka igen så fort han kom ned, haha, jag hade inte en chans, men jag landade som i blött gräs så det var mjukt. SKITSUR och ledde karlsson ut från gården, upp igen, och tvingade honom att SPRINGA hela vägen hem. oh helvete vad sur jag var.
Och jag som säger att det är så kul när karlsson bockar, eh.. Ja, de där små söta bocksprången ja.. Inte detta. Aldrig vart med om något liknande på en häst :P så han fick av mig till slut, tog 3 år :D
Erik frågade om jag hade gjort mig illa och helvete JAG HAR INTE TID ATT KÄNNA EFTER. Fick ett pyyyytttepytte litet blåmärke så jag har inte ens klagat :)
Va ju säkert lite mitt eget fel också, man ska inte hålla på med hästar när man är sådär stressad och fallfärdig.
Nu blev det en jävla massa text, jag skulle ju bara skriva snabbt...
 
Dröjer nog innan jag törs fara någonstans igen. Ev. skulle väl Lasse komma upp igen i aug. MÖJLIGEN om jag har Frida till hjälp, hon är sån där som bara kommer in och ordnar upp allt. Gud vad tacksam jag är över att de kom och bara fixade allt, vet inte vad jag hade gjort annars.
Verkade ju gå som smort när Teddy fick stå brett. Men ja som sagt.. Det dröjer ett tag, fortfarande helt skakig när jag tänker på det.
 
Några bilder från helgen, dåliga, jag vet inte hur man fotar i ett ridhus, eller vad man ska ha för inställningar..xD
 
 
Erika och Diplo
 
 
 
Anna och Mixen
 
 
 
Jag och teddy
 
 
 
Om man räknar bort det där sista så har jag haft en toppenhelg! Så skönt att umgås med likasinnad människor.
Erika som fixat så himla mycket också, jag får ge igen nån gång :) är så skönt att man kan hjälpas åt. + att jag lärt mig jättemycket! :)
 
Idag blir det en lugn skogstur med båda.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo